След съвместната им работа по „Черната пантера”, превърнал се в един от най-касовите филми тази година, сценаристът Джо Робърт Коул и Майкъл Б. Джордан („Крийд: Сърце на шампион”, „Фантастичната четворка”) ще си партнират за новия проект на Netflix по едноименния комикс на Ф. Дж. Десанто и Тод Фармър – „Failsafe”, с правата за който компанията наскоро се сдоби.

За разлика от повечето комиксови адаптации напоследък, „Failsafe” не принадлежи нито на Marvel, нито на DC. Той е част от основаната през 2016 година компания Vault и представлява нова серия комикси, издадена едва миналата година, което обяснява защо повечето от нас не са запознати със сюжета му.

Историята се съсредоточава върху Джон Рейвън, легендарен бунтовнически ловец, който елиминира последния нанотехнологичен супер войник, след като дъщеря му бива отвлечена. Десет години по-късно Агентите на съня, разпръснати из страната, се активират в опит да завземат Ню Йорк, а правителственият лидер, който назначава Рейвън, е обявен за корумпиран.

Все още е твърде рано за повече подробности, като засега знаем само, че сценарият е поверен на Джо Робърт Коул, докато Майкъл Б. Джордан ще бъде продуцент заедно с Алана Майо. Останалите въпроси, както и дали самият Джордън ще играе в някоя от главните роли, ще бъдат изяснени чак когато сценарият е завършен.

Безспорно наблюдаваме апогея на комиксовите адаптации и ще ни бъде интересно как ще се справи „Failsafe” в борбата с големите играчи в индустрията. Ще следим развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *