Амбициите на Netflix за оригинални пълнометражни филми не са новост, тръгвайки още през 2015 със сполучливия „Beasts of no Nation“, но дигиталната природа на услугата и ограниченото разпространение на заглавията им затрудняват конкурирането им за много от престижните награди. Според близки до компанията източници, от Netflix възнамеряват да борят проблема с покупка на кина.

Първоначалната цел са били Landmark Theaters в Лос Анджелис, привличащи много членове на журита с премиерни прожекции и чуждестранни филми. Landmark разполагат с 53 кина в рамките на САЩ и 3 точно в меката на Оскарите, но според източниците Netflix са отхвърлили този вариант:

Netflix искат да се наложат на ключова позиция и по двата бряга. За да бъдат взимани предвид при избора на награди, трябва да са способни на широко разпространение по екраните.

Настоящата стратегия на Netflix е едновременна премиера на филмите в стрийминг платформата и в избрани кина, което ги принуди да изтеглят заглавията си от тазгодишния фестивал в Кан, но в някои случаи работи – „Mudbound” е очевиден пример с четирите си номинации за „Оскар“. Въпреки това, заради моменталната дигитална наличност, около кинопремиерите на филмите не се шуми по начина, от който се облагодетелстват продукциите на другите големи компании.

На този етап сделка не е сключена, но по високите етажи на Netflix са заинтересувани от идеята и възнамеряват да действат в близко бъдеще.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *