Трябва да признаем, че малко се изненадахме от факта, че досега не сме отразявали „Masters of the Universe“, но най-вероятно всеки път, когато през годините е имало някакво развитие по проекта, ние – с пълно право – сме решавали, че не си заслужава да пишем за слухове и обречени идеи. В крайна сметка Sony Pictures се опитват да замъкнат „Masters of the Universe“ до екрана от повече от десетилетие и все не им се получава – сменяха режисьори и сценаристи както само голямо студио в Холивуд умее, и дори не се доближаваха до кастинг, камо ли до снимки.

Най-добре да забравим всичко, което е било до този момент (най-вече идеята МакДжи да режисира), и да се съсредоточим върху последния вариант на проекта. На този етап той включва Дейвид С. Гойър като сценарист, но не и като режисьор, въпреки че първоначалните му планове бяха точно такива – заради недостиг на време в натоварената му програма той ще е „само“ автор на сценария и изпълнителен продуцент. Според запознатите обаче, очаква се „активно да участва“ в продукцията.

братята Ний (Арън и Адам)
братята Ний (Арън и Адам)

Сега научаваме, че Sony са избрали заместници на Гойър и решението им е доста изненадващо – режисьори на „Masters of the Universe“ ще са братята Ний (Арън и Адам), които преди няколко години събраха малко интерес и внимание от страна на индустрията с техния „Band of Robbers“. Без нито едно заглавие извън сферата на „независимото кино“, братя Ний са изцяло непознати за масовата публика, но пък може да се окажат супер избор и много кадърни, признаваме си, че ние поне нямаме впечатления от работата им досега.

За незапознатите (и по-младите) началото на „Masters of the Universe“ е Mattel играчките от He-Man серията, които водят до анимационен сериал за принц Адам, който се превръща в He-Man, за да защитава вълшебната земя Етерния от злия Скелетор. Първата игрална адаптация е от 1987 с участието на Долф Лундгрен, Кортни Кокс и Франк Ланджела, но не ви съветваме да го гледате днес…

Новият „Masters of the Universe“ без съмнение ще е съвсем друго животно, ако въобще се случи в близкото бъдеще. Като че ли този път има малко по-сериозен шанс (в последните 2-3 години няколко филма и сериала напомниха на Холивуд колко доходоносна може да е носталгията по 80-те), но съветваме феновете да не прекаляват с надеждите.

Засега планираната премиерна дата на „Masters of the Universe“ е 18 декември 2019, но ние я приемаме по-скоро като ориентир – не само, че може да се случат още доста промени и забавяния по проекта, но и това е същата седмица като премиерата на „Star Wars: Episode IX“ и едва ли Sony Pictures ще искат да си бутат капите с Disney. Ясно е кой ще спечели в подобна боксофис битка, no offense to He-Man и 80-тарската му прическа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *