Последно гледахме Майкъл С. Хол в кралската драма на Netflix „The Crown“, където влезе в ролята на президента Кенеди. Всички помним първата му роля в телевизията – тази на Дейвид Фишър, директор на погребална агенция, който се опитва да се справи с потиснатия си гей живот и проблемите на откаченото си семейство, в наградената със „Златен глобус“ драма на HBO „Six Feet Under“, дело на носителя на „Оскар“ Алън Бол („American Beauty“), която продължи 5 сезона.

В „Dexter“ на Showtime той беше очарователен криминалист в лабораторията за кръвен анализ в полицейското управление в Маями и криеше смъртоносната си тайна, че вечер е сериен убиец с етичен кодекс. Шоуто имаше стабилна фен база и продължи цели 8 сезона. За ролята си на Декстър Морган има 4 номинации за статуетката „Златен глобус“, която в крайна сметка грабна през 2010-та. По това времето той бореше болестта на Ходжкин.

Най-новото около Хол е, че след по-малко от месец е премиерата на новия сериал на Netflix „Safe“ с негово участие в главната роля. Ще го видим като Том, хирург, който наскоро е загубил жена си и се опитва да се справи със скръбта. Всичко се преобръща отново, когато дъщеря му изчезва. На помощ идва детектив Софи (Аманда Абингтън), с която се опитват да разнищят случая. В хода на разследването обаче той открива, че сред обществото, в което е отгледал дъщеря си, има хора, които не са такива, за каквито се представят.

В актьорския състав са още Хана Артертън, Емет Дж. Сканлан, Марк Уорън, Найджъл Линдзи и Лайла Руас. Сценарист е Дани Броклихърст, носител на BAFTA за работата си по британската версия на „Shameless“, а шоурънър е писателят Харлън Кобън.

Safe“ е копродукция между Netflix и Canal+ и от 10 май всички 8 епизода ще бъдат достъпни в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *