Отдавна не сме имали повод да пишем за „Червената Соня“ („Red Sonja“), който е един от онези поне привидно обречени проекти, които Холивуд се опитва да осъществи години наред и с непрестанни промени. След амбициите на Меган Фокс и Амбър Хърд да влязат в ролята на Соня, последно чухме за нов сценарист, но това беше преди няколко години, последвани от поредното сериозно затишие.

Тогава се зачудихме дали Millennium Films въобще ще рискуват със Соня, след провала на разочарованието „Конан Варварина“, но сега, след успеха на „Жената чудо“, студиото явно е решило, че си заслужава да се пробват още веднъж и са се разровили за сценарист – първата стъпка от възраждането на прашасалия проект.

ашли едуард милър
Ашли Едуард Милър

Ашли Едуард Милър ще се наеме да напише сценария и ако името му не ви говори нищо, във филмографията му присъстват заглавия като „Тор: Богът на гръмотевиците“, „Х-Men: Първа вълна“, епизоди на „Fringe“ и „Terminator: The Sarah Connor Chronicles“, както и предстоящия римейк „Big Trouble In Little China“ с Дуейн Джонсън по класиката на Джон Карпентър. Ето какво казва Милър за „Червената Соня“:

За мен е вълнуваща възможност да адаптирам невероятния свят, който Робърт Е. Хауърд е създал, и да вложа интелекта, кръвожадността и безстрашната човечност на Соня. Искам хората да я заобичат така, както я обичам аз, и да излязат от киното, разбирайки защо тя е толкова популярен и вечен образ. Соня е икона.

Тази нова екранизация все още е базирана на поредицата комикси на Рой Томас и Бари Уиндзор-Смит, които от своя страна са вдъхновени от разказа „The Shadow of the Vulture” на създателя на Конан Робърт Е. Хауърд. За сметка на това, забравете всичко останало, което сте чували досега като актриси, които да влязат в ролята на Соня, или режисьори. Ако случайно по този нов вариант има развитие, ще ви държим в течение. А ако боговете не са толкова милостиви, очаквайте поредната новина за нов сценарист след 3-4 години…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *