Джесика Частейн е една от любимите ни актриси, работещи днес, и досега не ни е разочаровала с изпълненията си (дори във филми, които просто не я заслужават), затова не може да пропуснем да отбележим трейлъра на „Woman Walks Ahead“, който А24 разпространиха вчера. Създаденият по действителните събития уестърн разказва за Катрин Уелдън, която заминава за Северна Дакота, за да нарисува портрет на вожда Седящия бик (Майкъл Грейайс) и се оказва замесена в конфликта между индианското племе Лакота и американската армия. Сам Рокуел също участва във филма на Сузана Уайт, по сценарий на Стивън Найт („Peaky Blinders“, „Locke“, „Eastern Promises“). След трейлъра може да видите още плакат и официален синопсис на „Woman Walks Ahead“.

Не бихме казали, че трейлърът ни запали особено много, но засега „Woman Walks Ahead“ ни изглежда като добре направен и красиво изглеждащ филм, с най-вероятно впечатляващи изпълнения от главните актьори – както казахме, Джесика Частейн не ни е разочаровала досега и затова е една от абсолютните ни любимки. Също така, тези първи впечатления като че ли съвпадат с ревютата на филма, които набързо прегледахме. Повечето критици, които са го гледали на фестивала в Торонто миналата година, го описват най-често като „красиво заснет“ и с „първокачествени изпълнения“, но също така леко „безжизнен“ и без шанс да „предизвика много вълнение“ у зрителите.

Вижте и обещания плакат и официалния синопсис на „Woman Walks Ahead“.

плакат

Създаден по действителни събития, „Woman Walks Ahead“ разказва историята на Катрин Уелдън, овдовяла художничка от Ню Йорк, която през 1880-те години заминава сама за Северна Дакота, за да нарисува портрет на Седящия бик. Пристигането ѝ предизвиква откровената враждебност на американски офицер, който е заобиколил резервата на племето Лакота с войници. Зараждащото се приятелство между Катрин и Седящия бик е застрашено, както и самият му живот, и Катрин трябва да се пребори с насилието, което я заобикаля.

Режисьор на „Woman Walks Ahead“ е Сузана Уайт („Our Kind of Traitor“, „Parade’s End“), по сценарий на Стивън Найт („Peaky Blinders“, „Locke“, „Eastern Promises“). В главните роли са Джесика Частейн, Сам Рокуел, Майкъл Грейайс, Кирън Хайндс, Бил Камп, Майкъл Нури и други.

Премиерата е на 31 май по DirecTV, а в американските кина ще бъде видян от 29 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *