След превъзходния осми филм на Пол Томас АндерсънНевидима нишка“ започнахме да се ослушваме за потенциални бъдещи планове, които големият режисьор е пришил под хастара си. За наша радост, Андерсън е станал повече от разговорлив и през последните месеци попаднахме на десетки любопитни изказвания, в които или хвали Том Круз и Адам Сандлър или просто се учудва от вкуса на Даниел Дей Луис към нискокачествена телевизия. Измежду забавлението обаче разбрахме и с какво смята да се захване през остатъка от годината:

Това, което най-вероятно ще направя, колкото и да е глупаво, е да се върна към онези 600 страници, с които разполагам и ще се опитам да видя дали има нещо, което да се извлече от там.

Как точно се надява Андерсън да използва сценарий от 600 страници не можеше дори да ни хрумне. Мислихме си, че ще видим проектът реализиран като телевизионен, ако това изобщо е възможно, защото иначе голяма част от монолитния му труд щеше да отиде по дяволите. За съжаление точно това най-вероятно ще се случи.

Ще се опитам да си представя нещата, които знам, че са там и ще се чудя колко от тях мога да взема, без да гледам, и просто ще пиша от това, което знам, че е там и става за нещо. Защото, когато се върнеш към онези 600 страници, това е като трънлив храст, започваш да виждаш нещо и си казваш: „Я, това не е лоша идея, може би трябва да последвам тази нишка“ и следващото нещо, което виждаш е, че два часа по-късно си пропилял целия ден.

Ето какво още сподели П.Т.А в подкаста на Бил Симънс:

Както споделихме по-горе, има огромно количество материали, които всеки по-любопитен може да открие. Тук решихме да използваме случая и да добавим някои от тях, които излязоха покрай „Невидима нишка“. Става въпрос преди всичко за интервюта, изказвания, снимки, отпаднали сцени и операторските тестове, в които водещ е самият Андерсън. Блазе ви, ако имате време за всичко:

  • Тестове за камерите:

https://www.youtube.com/watch?v=7VJl8Tk91MY

  • Отпаднала сцена:

https://www.youtube.com/watch?v=uBmnU98uk_o

  • Още отпаднали сцени:
  • Снимки зад кулисите:

https://www.youtube.com/watch?v=fcWJcYmNwEk

  • Разговор с Ричард Линклейтър:
  • Мастърклас с Пол Томас Андерсън:
  • Аудио интервюта с Джони Грийнуд и Пол Томас Андерсън:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Прочетох аз – за желанието му да работи с Любезки и Робърт Ричардсън, как най-любимата му роля на Дей-Луис е в „Бандите на Ню Йорк“, а и че се кефи на Girls Trip и последния Star Wars 😀 Голяма работа и голям образ е тоз 😀