Доста се изговори и изписа относно опитите на Киану Рийвс да се завърне като ключова фигура в екшън жанра чрез превъплъщението си в бившия наемен убиец Джон Уик. За някои простичкият факт, че цялата концепция на „Джон Уик“ и продължението му се обляга на несломимата му воля, трошаща бетон и помитаща тълпи от не толкова сръчните му колеги, се оказа недостатъчна причина да избутат филма в по-горна графа от тази на почти търпимия петъчен флик. За радост на тези обаче, които откриха отлични елементи в предишните два филма, Lionsgate, сценаристът Дерек Колстад и режисьорът Чад Стахелски са се обединили във визията си да заснемат нещо по-близо до класиките в жанра, фокусирайки се повече върху историята и личните съдби на персонажите.

Да си призная, въпреки гениалната хореография на мелетата, локвите кръв във втората част ми дойдоха малко в повече и се бях притеснил, дали „Джон Уик“ ще успее да се утвърди като сериознчаа поредица. После се появиха интервюта, в които Колстад споделя, че би искал да постави Уик в Токио, а самият Рийвс бленува за продължение в Йерусалим. Леко започнах да се тревожа. За капак се появи се и интервю на Стахелски за Digital Spy:

Плановете са да държим Джон Уик в движение, като обсъждани дестинации са Великобритания, Париж, Азия и Близкия Изток.

john-wick-3-set-image--20180429

Всички тези идеи обаче, че франчайзът ще заложи на епичност, се опровергаха с прекрасната новина долетяла от Лас Вегас и току-що приключилия CinemaCon – вече имаме официален синопсис, както и един тийзър плакат, който е по-скоро от типа изключително грозен и безсмислен „announcement“ постер и го добавяме само заради премиерната дата.

Джон Уик (Киану Рийвс) е в немилост и бяга, в опит да спаси живота си, поради две причини. Едната е, че е поставена сума от 14 милиона за главата му. Втората е убийство на територията на веригата хотели „Континентал“, което е против правилата на мрежата от убийци. Джон е убил един от членовете на “Високата маса” и мениджърът на „Континентал“, Уинстън, дава на Джон 60 минути преднина, преди неговото членство да бъде анулирано. Уик ще се опита да използва структурата на мрежата, за да се спаси, докато проправя постлания си от трупове път през Ню Йорк.

john-wick-3-promo-poster

От синопсиса става ясно, че историята ще се сведе до люта битка на Рийвс с останалите убийци в Ню Йорк. Джон Уик е безкрайно прецакан. Не само че всеки убиец от мрежата е по петите му, но и елитните членове на “Високата маса” се очаква да го смачкат във всеки един момент, а тяхната връзка с японската Якудза не може да бъде изключена, след като Хироюки Санада („Проектът Sunshine”, „Върколакът”) потвърди участието си. Звучи вълнуващо!

Синопсисът потвърди и думите на Стахелски пред Collider:

Важното е да покажем тънкостите на този свят. Вярвам, че пропуснах много от тях във втората част. Ще ви покажа как точно работят мрежите на убийците и ще се фокусирам върху различни части от Ню Йорк. Така че не очаквайте огромни сетове, искам да ви покажа по-готини, вълнуващи “стаички” от тази действителност. Би било грешка да се целим в нещо огромно. Това не е нашата посока, по-подходящо е за комикс или филм за Джеймс Бонд. Защо да не покажем дребните детайли от ежедневието? Надявам се да накараме зрителите да виждат боклукчиите и бездомните по малко по-различен начин.

Снимките на „John Wick: Chapter Three“ текат в момента, а премиерата е насрочена за май догодина.

john-wick-chapter-2-movie-4k-20180429

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Въпреки многото хвалби в ревютата, втората част беше само пата-кюта и почти никакъв сюжет, първата серия беше далеч по-зарибяваща и бих казал надъхваща.