„Богатите също плачат“ може да е сентенция, извлечена от сюжетните дълбини (или плоскости) на сапунения жанр, но това съвсем не я прави неприложима за останалите видове кино и телевизионни продукции. И въпреки че по-голямата част от човечество категорично отказва да приеме полулицемерната идея, че парите не носят щастие, същите тези хора обожават да гледат на екрана примери за абсолютната достоверност това твърдение. Ако към микса прибавим и семейна компания на стойност милиарди, конкуриращи се наследници и здравословна доза цинизъм ала HBO, получаваме категорична предпоставка за качествена драма. И точно това е сериалът „Succession“ на Джеси Армстронг с Брайън Кокс в главната роля.

Пример за усложнените човешки взаимоотношения в милиардерските фамилии този път е семейство Рой – собственик на медиен конгломерат, чиято достолепна глава, Логан Рой (Кокс), е на път да слезе от ръководния пост. Всяко от трите му деца Кендъл (Джереми Стронг), Роман (Кийрън Кълкин) и Шив (Сара Снук) преследва своя собствена цел, която очевидно влиза в разрез с представите на останалите за това какъв трябва да бъде ходът на събитията. Сложните им взаимоотношения са засегнати и в новия трейлър на „Succession“, малко по-дълъг и много по-драматичен от предишните два тийзъра.

От най-новия трейлър става съвсем ясно, че героите в „Succession“ не само плачат, но и играят нечестно, склонни са към предателства и грандомания, борят се със зависимости и прикриват проблемите с гнева като запушват устите си с… новия брой на Forbes.

Както вече сме коментирали, Адам МакКей, който направи рязък завой от комедиите към по-сериозния жанр с „Големият залог“, е изпълнителен продуцент на поредицата и режисьор на пилотния епизод, а сценарият е дело на Джеси Армстронг. Обясними са предположенията, че историята е вдъхновена от семейство Мърдок, тъй като през 2011-а Армстронг написа сценарий за магната, който обаче не успя да намери продуценти и реализация, но самият той държи да знаете колко универсален е сюжетът на „Succession“:

Това не е едно определено семейство. Има много примери за наследственост, от които сме заимствали. Искахме да се фокусираме върху богатите кланове, които се занимават с медии и политика.

Независимо дали проектът ще се превърне в масов хит, по всичко личи, че разглежда темата по комплексен и интригуващ  начин. МакКей определя като своя основна цел да покаже, че тези хора не са стопроцентови злодеи, но и в никакъв случай не трябва да бъдат оправдавани.

Премиерата на „Succession“ е 3 юни по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *