Покрай CinemaCon тази седмица не само бяхме залети с коментари на клипове от предстоящи заглавия, които обаче все още не са официално пуснати онлайн, но и научихме няколко любопитни раздвижвания из „Стар Трек“ вселената, която след не особено вдъхновяващия (и разочароващ в боксофис отношение) „Стар Трек: Отвъд“ беше потънала в мъгла от предположения и слухове. Сега обаче получихме съвсем официална информация, потвърдена от шефа на Paramount Pictures Джим Джианопулос, че се работи не по един, а по два сценария на различни продължения.

Както можете да се досетите, единият сценарий е за филма на Куентин Тарантино, към когото наскоро се присъедини и сценаристът на „ЗавръщанетоМарк Л. Смит. За съжаление, засега не знаем нищо повече за този проект, освен че работата продължава и не е изоставен, но това все още не значи, че действително ще го бъде.

Доста по-сериозно е развитието по другото продължение, което ще се режисира от С. Дж. Кларксън. Тя ще бъде първата жена режисьор в киновселената на „Стар Трек“ и въпреки че това ще е дебютът ѝ на големия екран, Кларксън има сериозен опит в телевизията с епизоди на Marvel-ските „Jessica Jones“ и „The Defenders“, както и на „Декстър“, „Orange is the New Black“, „Bates Motel“, „Banshee“ и още много.

с. дж. кларксън
С. Дж. Кларксън

Проектът, който засега е познат само като „Стар Трек 4“, се очаква да срещне капитан Кърк на Крис Пайн с баща му, който вероятно си спомняте от началната сцена на първия филм на Дж. Дж. Ейбрамс от 2009. За нас не е голяма изненада, че се мисли в тази посока – кратичката роля се изпълняваше от Крис Хемсуърт и защо продуцентите не биха искали да го върнат на екран, ако успеят да го убедят? А знаем, че двете страни отдавна са стигнали до някакво споразумение, след като Ейбрамс сподели следното още по-миналото лято:

Наистина е невероятна история. Това е причината да сключим сделка с Крис Хемсуърт възможно най-бързо – искаме тази история да бъде разказана, така че стискаме палци.

Самият Хемсуърт потвърди впоследствие: „Говорих с Дж. Дж. Ейбрамс и той има невероятно предложение“. Засега обаче нямаме представа дали и колко се е променила историята в сценария на Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, както и дали другото „Стар Трек“ продължение някога ще се случи – него чакаме с доста повече интерес. Много хора смятат, че нямаме истински шанс за „Стар Трек“ филм на Тарантино, но веднъж пусната мухата, на нас ни е трудно да спрем да се чудим какво ли би се получило.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *