След чудесния „Телма“ на Йоаким Триер, тази година ни очаква още един обещаващ жанров поглед към темата за сексуалното съзряване на едно момиче, която този път е пречупена през легендата за върколаците.

Wildling“ е големият режисьорски дебют на мениджъра на продукции и автор на визуални ефекти Фриц Бом, който е и сценарист наравно с Флориан Едер, и разказва историята на Ана – младо момиче, която през по-голямата част от живота ѝ е държана в една стая от човек, когото познава като „Татко“.

На този етап няма да влизаме в повече подробности за историята. Такива може да откриете в официалния синопсис по-долу, както и в първия трейлър на филма, разпространен от IFC Midnight във връзка с наближаващата премиера. Вижте.

Обичаме филми, в които свръхестествените елементи са метафора за някоя тежка психологическа травма, потисническа догма или тревожни моменти и теми от живота на човек. В случая ни се струва (може би защото в екипа очакваме появата на дъщеричка), че централно място заема пословичният страх на бащите от сексуалността на своите дъщери и това докъде биха стигнали и вредата, която могат да причинят, в опитите си да ги предпазят от „лошия свят“.

Предвид темата на филма, това, което виждаме в рекламата, творческия екип, сред който са актьорите Лив Тейлър и най-вече Бел Поули и Брад Дуриф, както и отличните отзиви, които получи от SXSW, определено искаме да гледаме „Wildling“ и ще го очакваме с голям интерес.

А сега вижте и споменатия по-горе подробен синопсис на филма, след който ще откриете и няколко снимки и официален постер.

В този вълнуващ прочит на легендата за върколаците съзряването на едно младо момиче взима неочакван обрат. Още от раждането си Ана живее изолирана от света, под грижите на мъж, когото познава като „Татко“ и който прави всичко възможно, за да скрие истината за произхода ѝ. Но когато става тийнейджър, Ана изведнъж попада в истинския свят, под закрилата на полицайката Елън, и скоро става ясно, че младата жена е необикновена. Ана не успява да свикне с нормалния живот и вместо това усеща привличането на дивата гора, докато същевременно се опитва да устои на нарастващата си кръвожадност.

wildling-img01-20180321 wildling-img02-20180321 wildling-img03-20180321 wildling-img05-20180321 wildling-img06-20180321 wildling-img07-20180321 wildling-img08-20180321 плакат

Режисьор на „Wildling“ е Фриц Бом, който е и сценарист заедно с Флориан Едер. В ролите са Бел Поули, Лив Тейлър, Брад Дуриф, Майк Файст, Джеймс Ле Грос и др.

Премиерата е 13 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *