Can you hear the ticking? Струва ни се, че напоследък Илай Рот се опитва да мине за сериозен режисьор и ако това не беше съвсем видно с „Knock Knock” и „Лично правосъдие“, които, въпреки че бяха малко по-сериозни от първите му филми, все пак попадаха в графата нископрофилни жанрови упражнения, то с „The House with a Clock in its Walls“ („Къщата с часовник в стената“) не може да има грешка.

Филмът представлява екранизация по изключително популярната едноименна детска хорър-книжка от 1973 г., написана от Джон Белеърс и илюстрирана от Едуард Гори. Тя разказва историята на осиротелия Луис Барнавелт, който трябва да отиде да живее при чичо си Джонатан в скучен нов град и неговата странна стара къща с мистериозно тиктакащо сърце в стените ѝ. Скоро привидно заспалата фасада на града се събужда за живот, изпълнен с магьосници и вещици, след като Луис без да иска събужда мъртвите.

The House with a Clock in its Walls“ е продуциран от Amblin Entertainment (само по себе си доказателство, че този път нещата са на малко по-различно ниво), а в главните роли влизат Джак Блек и Кейт Бланшет. Вижте първия трейлър.

Визуално „The House with a Clock in its Walls“ прилича на филм на Тим Бъртън с елементи на „Goosebumps“ и желание за магията от продукциите на Amblin и Стивън Спилбърг от 80-те и 90-те. Принципно бихме се ентусиазирали по подобна фантастична приказка за деца, тъй като доста ги обичаме, но за съжаление, нямаме никаква вяра, че Илай Рот може да изпълни като хората подобно начинание. Но няма да се надъхваме. Ще изчакаме и ще опитаме да подходим към филма максимално непредубедено.

В добавка вижте и един постер.

plakat

Режисьор на „The House with a Clock in its Walls“ („Къщата с часовник в стената“) е Илай Рот („Хотелът на ужасите“, „Лично правосъдие“), а сценарият е дело на Ерик Крипки („Supernatural“) по романа на Джон Белеърс, илюстрован от Едуард Гори. В ролите са Джак Блек, Кейт Бланшет, Оуен Вакаро, Кайл Маклоклан, Рене Елис Голдсбери, Колийн Кемп и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. O, Джак, защо си толкова противен и бездарен и кой ти дава роли…?