Ще започнем с два цитата от силно обичаната от нас претенцийка Николас Виндин Рефн по отношение на телевизията и на „ексхибиционизма“ на развлекателната индустрия.

Цялата концепция за телевизията е древна. Имам предвид, че вече нямаме телевизия вкъщи. Имаме екран, но нямаме телевизия. Защото защо някой би искал такава?

Мисля, че нашата развлекателна индустрия се разпада. Много е интересно как идеята за нещо, което беше много тайно, сега е точно обратното. А това е като ексхибиционизъм, каквото е креативността в своята същност. Но не просто да оставиш резултатът да бъде най-големият или главният фокус, а целият процес. Защото в момента забавлението почти съществува съвместно с нас, вместо да бъде моменти от живота ни.

След подобно изказване, не очакваме Рефн да работи „за малкия екран“ и да ни предоставя възможност да надникваме към творческия му процес, но фактите говорят друго – явно се е оставил на течението. Защото, както вече сме ви запознавали, той не само подготвя сериала „Too Old To Die Young“ за Amazon, но и от доста време във фейсбук публикува видеа от снимачната площадка.

Но да не си подхвърляме лафове, всички знаем каква творческата свобода и контрол дава работата по подобен проект и е напълно логично човек като Николас Виндин Рефн да се хвърли с триста при първа възможност.

Всъщност, цялата тази „пледоария“ е по повод първите официални снимки от „Too Old To Die Young“, който, според обещанията на Рефн и съсценариста му Ед Брубейкър, чисто стилистично трябва да се доближава до трилогията „Pusher”, с която Рефн започна кариерата си. Сериалът е с участието на Майлс Телър, Джена Малоун и Джон Хоукс, които виждаме на първите снимки.

джена малоун джон хоукс майлс телър too-old-to-die-young-image-20180302

Припомняме, че „Too Old To Die Young“ разказва за полицай (Tелър), който наскоро е изгубил партньора си. Въпреки непрежалимата загуба, той трябва да си партнира с мъжа, убил приятеля му. Двамата се потапят в подземния свят на Ел Ей, където ги очакват наемни убийци, членове на Якудза, асасини от картела, руски мафиоти и банди от тийнейджъри убийци.

Освен Майлс Телър, Джена Малоун и Джон Хоукс, в ролите ще видим и Били Болдуин, Нийл Тайгър Фрий, Бабс Олусанмокун, Кейли Ернандес, Кристина Родло и др. Още веднъж, режисьор е Николас Виндин Рефн, който е и сценарист заедно с Ед Брубейкър.

Премиерата на „Too Old To Die Young“ все още не е обявенa, но е възможно да е чак следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Mда, и аз се възбудих. 🙂 Нямам търпение.

  1. Брубейкър и РЬОфн… колко по-добре може да стане ? 😀
    Отлично изглежда и честно казано нямам търпение !

  2. „…стилистично трябва да се доближава до трилогията „Pusher”…“

    Aко действително е така, ще е супер. Трите филма „Pusher” са най-добрите му филми и единствените, които харесвам + Drive. След това евро претенцията в стил бергман/фелини got the best of him.