Цели пет години изминаха, откакто видяхме прекрасния „Синият е най-топлият цвят“, който се нареди сред най-любимите ни любовни истории, и чак сега режисьорът Абделатиф Кешиш се завръща с нов филм. Той е озаглавен „Mektoub, My Love: Canto Uno“ и пътят му към екран не беше лесен – първо, Кешиш води правна битка с продуцентите, след като стана ясно, че иска да разшири проекта в два филма (затова и филмът пропусна Кан), а после му се наложи да даде наградата си „Златна палма“ на търг, за да събере достатъчно средства да завърши постпродукцията.

В крайна сметка „Mektoub, My Love: Canto Uno“ беше завършен и представен във Венеция, а на 21 този месец ще дебютира в кината във Франция. По този повод получаваме и първия трейлър на филма. Става дума за класически тийзър, който не разкрива много от сюжета, завъртащ се около млад сценарист, изправен пред труден избор между любовта и кариерата, но пък за сметка на това по неподправен начин ни потапя в атмосферата на филма. Вижте.

Не искаме да звучим като старци, които с болезнена носталгия си припомнят младостта, затова ще кажем само, че ни се приходи на море. По същество, за наше огромно съжаление, „Mektoub, My Love: Canto Uno“ не получи никак добри отзиви, нито от критиката, нито от публиката, но ние все пак ще запазим надежди. Просто Абделатиф Кешиш притежава чувствителност, близка до нашата, и си мислим, че филмът ще ни допадне, още повече, че се развива във времето, когато ние сме били младежи и сме се сблъсквали с проблемите на съзряването.

Предлагаме ви един подробен синопсис на филма, а веднага след него може да видите и официалния му постер.

Амин е млад сценарист, живеещ в Париж, който лятото се завръща в родното рибарско село в южна Франция. Заедно с братовчед си Тони и най-добрата си приятелка Офелия, той прекарва времето си в ресторанта на родителите му и по местните барове и плажове, често посещавани от момичета във ваканция. Омагьосан от множеството жени, които го обграждат, Амин изпитва страхопочитание пред тези летни сирени, докато братовчед  му се отдава на техните плътски наслади с еуфория. Въоръжен с камера и воден от ярката лятна светлина на Средиземноморското крайбрежие, Амин следва философския си път, докато събира вдъхновение за своите сценарии. Когато става дума за любов, само Mektoub („Съдба“ на арабски) може да реши. Тази coming-of-age сага, чието действие се развива през 1994 г., разкрива чудесата на младостта.

плакат

Режисьор на „Mektoub, My Love: Canto Uno“ e Абделатиф Кешиш, който е и сценарист наравно с Галя Лакроа, по романа на Франсоа Бегодо. В ролите са Шейн Бумедийн, Офели Бо, Салим Кешиуш, Лу Лутуа, Алексия Шардар, Хафсия Херзи и др.

Френската премиера на филма е 21 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *