гринч

Oh, joy!

От анимационното студио Illumination се надяват, че що се отнася екранизациите по Доктор Сюс, „second time’s the charm“, и както вече знаете, след като с „Лоракс” не им се получи съвсем според очакванията (много хора останаха разочаровани, че основната поучителна идея на Сюс се е загубила при прехода към екрана), сега посягат към една от най-популярните и обичани книжки на „доктора“ (може би само „The Cat in the Hat”/ „Котарак Шапкарак” е по-известна).

Става дума за „How the Grinch Stole Christmas!“, разказваща за косматия зелен сърдитко Гринч, който иска да открадне Коледа, но желанието му е променено от „щедрия празничен дух на малко момиченце“. Но за да избегнат объркването с едноименната игрална адаптация на Рон Хауърд и Джим Кери (която, признаваме, ни е „guilty pleasure“) Illumination са избрали заглавието им да бъде просто „The Grinch“ („Гринч“).

Вече сме виждали как точно ще изглеждат Гринч и верният му другар, кучето Макс, но сега можем да видим и света на койчетата, да получим представа за цялостни стил и атмосфера на филма, както и да чуем за мъничко Бенедикт Къмбърбач, с чиито глас говори Гринч.

Надяваме се визуалните, музикални и всякакви други препратките към предишни произведения на Illumination (слава, богу, поне нямаше миньони) да не са толкова много в самия филм, а тук да са използвани за привличане на вниманието на тези, които не са задължително фенове на историите на Сюс, но пък си падат по предишните анимации на студиото.

Гринч живее в уединение в пещерата си високо в планината в компанията само на вярното си куче Макс. С дом, пълен с изобретения и съоръжения, задоволяващи всекидневните му нужди, Гринч вижда съседите си от Койвил, само когато му свърши храната. Всяка година по Коледа те нарушават спокойното му усамотение с все по-големи, по-ярки и шумни празненства. Когато жителите на града обявяват, че ще направят Коледното празненство три пъти по-голямо от миналогодишното, Гринч осъзнава, че има един-единствен начин да получи малко мир и тишина: ще трябва да открадне Коледа. За да го направи, той решава да замести Дядо Коледа на Бъдни вечер и дори успява да намери вял и не особено заинтересован елен, който да дърпа шейната му.

Междувременно долу в Койвил, преизпълнената с коледно веселие и дух Синди-Лу Кой планира да хване Дядо Коледа, за да може да му благодари за помощта към уморената ѝ самотна майка. С наближаването на Коледа, добрите намерения на Синди-Лу и нейните приятели се преплитат с престъпните кроежи на Гринч. Дали Синди-Лу наистина ще се срещне с Дядо Коледа? Дали Гринч ще успее да заглуши коледните празненства на Койвил веднъж завинаги?

плакат

Режисьори на „Гринч“ („The Grinch“) са Скот Мойзър, Питър Канделанд, Яроу Чейни и Матю О‘Калахан, а сценарият е дело на Кен Даурио, Майкъл ЛеСур, Чинко Пол и Реймънд С. Перси, по романа на д-р Сюс. Ролята на Гринч озвучава Бенедикт Къмбърбач.

Премиерата е 9 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *