Syfy представиха (блокиран за нашата територия?!) първи поглед към предстоящия им амбициозен сериал „Nightflyers” по фантастичната повест на Джордж. Р. Р. Мартин от 1980 г. Видеото предлага реални кадри, но в по-голямата си част представлява поглед зад кулисите и разговор с част от творческия екип, сред който е и самият Мартин, който описва собствената си история като „A haunted house story on a space ship” и „Psycho“ in space“.

Nightflyers” разказва за осем учени и могъщ телепат, които пътуват към ръба на слънчева система на борда на космическия кораб „The Nightflyer“ с малък сплотен екипаж и обичащ усамотението капитан, с надежда да осъществят контакт с извънземен живот. Скоро започват да се случват ужасяващи събития и героите се изпълват със съмнения, че човекът до тях не е този, за когото го мислят, а оцеляването се оказва по-трудно, отколкото са си представяли.

Вижте видеото, което успява да ни даде някакви относителни представи за мащабите на продукцията и за мрачната, изпълнена с доста хорър елементи атмосфера и да ни представи част от героите – най-вече д-р Агата Матисън, която се изпълнява от Гретхен Мол.

Не сме сигурни, че наистина е „Just fucking awesome“, но на този етап сериалът изглежда прилично и с доста по-високи „production values” от едноименния филм от 1987 г. и отколкото по принцип очакваме от Syfy (оказа се, че като ко-продуцент са се включили Netfix, така че… figures). Определено имаме интерес да видим най-малкото пилотния епизод, но далеч повече ни се иска да видим сагата „Песен за огън и лед“ (по която е направен сериалът „Игра на тронове“) довършена и ни се искаше Джордж. Р. Р. Мартин да не се разсейва със странични проекти. Но какво да се прави.

nightflyers-image-img01-20180321 nightflyers-image-img02-20180321 nightflyers-image-img03-20180321

Освен Гретхен (или Гретчен) Мол като д-р Агата Матисън в останалите роли ще видим Оуен Макен (Карл Д‘Бранин), Дейвид Аяла (Рой Ерис), Сам Страйк (Тейл), Мая Ешет (Ломи), Ангъс Самсън (Роуан), Джуди Търнър-Смит (Меланта Джирл) и Брайън Ф. О‘Бърн (Оги).

Режисьор на пилота е Майк Кехил („I Origin“). Автор на адаптацията е Джеф Бълър („Jacob’s Ladder“), който е и изпълнителен продуцент наравно с шоурънъра Даниел Сероун („The Blacklist“). Сред изпълнителните продуценти са и Джордж. Р. Р. Мартин, Дъг Лайман, Джийн Клайн и Дейвид Бартис.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. добър ли е тоз Event Horizon? често ми попада напоследък, ама стар ми се вижда

    2. Стар, стар, колко да е стар… Мисля, че беше цветен. Ама то само космос, някакви звезди светкат – черно и бяло. Не му трябва цвят даже.