джуди гарланд
Джуди Гарланд

Отдавна не сме гледали Рене Зелуегър, особено в по-високопрофилна роля (която не е Бриджит Джоунс), но преди няколко месеца научихме, че се готви за ролята на Джуди Гарланд в драмата „Judy“. Преди няколко дни пък не само разбрахме, че снимките на филма започват, но и видяхме как ще изглежда Зелуегър в главната роля.

Режисьор на „Judy“ е носителят на „Оливие“ и номиниран за „Тони“ Рупърт Гулд, който работи по сценария на Том Едж („The Crown“). За разлика от много биографични филми за звезди от близкото минало (от екрана, сцената или радиото), „Judy“ ще проследява не как Гарланд става легенда, а част от последните ѝ концерти в Лондон, месеци преди смъртта ѝ през 1969 г. и 30 години след „Магьосникът от Оз“.

рене зелуегър като джуди гарланд

През зимата на 1968 шоубизнес легендата Джуди Гарланд пристига в Лондон за серия от разпродадени концерти в нощния клуб „The Talk of the Town“. Минали са 30 години от звездната ѝ роля в „Магьосникът от Оз“ и гласът ѝ вече е отслабнал, но изпълнението ѝ е по-драматично отвсякога. Интелектът и топлотата ѝ проличават, докато се подготвя за шоуто, бори се с управата, омагьосва музикантите и си припомня миналото с близки приятели и обожаващи я фенове.

Сред останалите актьори, които ще видим в „Judy“, са Фин Уитрок като последния ѝ съпруг Мики Дийнс, Джеси Бъкли, Руфъс Сюъл и Майкъл Гамбън. Все още нямаме информация за премиерната дата, но предполагаме, че ще е към края на годината – все пак биографичните драми обикновено нямат нужда от кой знае колко дълга постпродукция. Интересно ни е как ще изглежда първият трейлър и с удоволствие ще го представим, когато се появи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *