Борбата за свобода е неизменна част от нашата реалност – в ежедневието, в представите ни за идеално общество, в мечтите за бъдещето. С идеята да екранизират „Историята на прислужницата” по класическата дистопия на голямата Маргарет Атууд, Hulu спечелиха много адмирации от публиката и заслужени награди от специалистите. С наближаването на април феновете стават все по-нетъпреливи, а ние неусетно пропуснахме един осмомартенски тийзър-поздрав, с който меше отбелязан международния ден на жените. Предлагаме ви го тук като увод към силния и – бихме казали – разкриващ доста детайли трейлър на новия, втори сезон.

https://www.youtube.com/watch?v=dKoIPuifJvE

Неизвестността е сериозен и силен фактор за подклаждане на интереса към втория сезон на „The Handmaid’s Tale”. Наградите Еми и Златни Глобуси бяха връчени на умелата адаптация по признато литературно произведение и първият сезон приключи с неговия финал; през 2018 година създателите на поредицата ще предложат – както личи и в трейлъра – едно достойно, силно с развитие на образите и сюжета продължение, което ще отговори на очакванията на феновете. Напомняме синопсиса:

Вторият сезон на историята ще проследи в 13 епизода бременността на Офред и нейната продължаваща борба да освободи детето, което носи в себе си, от дистопичния ужас на Гилеад. „Гилеад е вътре в теб” – това гласи любимата поговорка на сестра Лидия. В сезон 2 Офред и всички останали герои ще се борят против – или ще бъдат победени от тази мрачна истина…

Както става ясно и от тейлъра, много е вероятно сюжетът да е фокусиран върху живота на бегълците, успели да се изтръгнат от „мъртвата хватка” на обществото. Обърнахте ли внимание на концентричните кръгове „послушници” и специалната редичка бесилки, на които ще увиснат притежателки на червени роби?!… Скоро ще има разкрития – очакването за старт на новия сезон ще продължи по-малко от месец.

С роли в „The Handmaid’s Tale” се завръщат актьорите Елизабет Мос, Джузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледел, Ан Дауд, Макс Мингела, Маделин Брюър, О-Т Фагбенли, Аманда Брюгел, гост-звезди ще бъдат Мариса Томей, Чери Джоунс, Брадли Уитфорд и Клеа ДюВал. Брус Милър („The 100”, „Eureka”) е създател, сценарист и изпълнителен продуцент на проекта. Самата Магарет Атууд ще влезе в ролята на консултант за начина, по който трябва да се развие сюжета на сезон 2.

плакат

The Handmaid’s Tale 2” ще се появи в платформата Hulu на 25 април 2018, като на този ден ще бъдат достъпни първите два епизода, а след това до края на сезона Hulu ще пускат по един епизод на седмица. Световен разпространител на поредицата е MGM.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *