играч първи приготви се

Преди няколко дни екранизацията на „Играч първи, приготви се“ на Стивън Спилбърг беше представена на фестивала SXSW и за наша голяма радост, отзивите са преобладаващо положителни. Не много изненадващо, Warner Bros. се възползваха от случая да представят нов трейлър на филма, в който са инкорпорирани няколко хвалебствени цитата с идеята да засилят позитивния „buzz“. Принципно този род реклами могат да бъдат доста досадни, но конкретният случай не е такъв – трейлърът е повече от приятен, а ние дори бихме казали, че това е най-любимият ни от всички до момента, и ако можехме да върнем времето, щеше да е единственият, който да гледаме.

В добавка към трейлъра, по-долу ви предлагаме да видите и няколко нови рекламни визии на филма, както и да чуете основната тема от началните надписи на филма, която, както може би знаете, е дело не на Джон Уилямс, а на Алън Силвестри. Преди това обаче си припомнете историята.

Действието на „Играч първи, приготви се“ се развива през 2044 година, когато светът тъне в руините на всеобща екологична и икономическа криза и по-голямата част от времето си хората прекарват в идилична виртуална реалност, наречена ОАЗИС. Главен герой е тийнейджърът Уейд Уотс, чиято мечта е да открие трите ключа, скрити някъде из безбрежния свят на ОАЗИС от ексцентричния му създател – Джеймс Холидей. Открилият ключовете ще стане притежател на ОАЗИС и това е притегателната сила, заради която в търсенето се включват безброй хора и организации, включително и гигантска влиятелна корпорация, която иска да монетаризира виртуалната реалност.

Според нас този трейлър намира чудесен баланс между история, екшън, хумор и безчетните попкултури препратки към 80-те и 90-те. Но вече си казахме мнението по-горе, така че няма да се повтаряме. А ако искате да научите какво смятаме за останалите реклами на „Играч първи, приготви се“, може да го направите като прегледате новините по темата.

Сега продължаваме със споменатата музикална тема на Алън Силвестри и плакатите, които ще откриете веднага след подробния синопсис на българското издание на романа на Ърнест Клайн, който върви доста добре с музиката.

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

банер плакат DYLwJwfU8AAa0FV

Режисьор на „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Лично аз съм разочарован от това че Спилбърг се е опитал да направи филма, колкото се може по-смилаем за аудиторията, и кажи-речи превръща роман отдаващ почит към 80-те в поредния young adult movie. Съдейки по трейлъра, филмът ще следва романа само повърхностно, а попкултурните препратки ще се отнасят единствено за тези на USA. Не очаквам да видя нито МетаГодзила, нито Ултрамен, камоли пък Волтрон. Всичко свързано с японската индустрия, като чели е изрязано от Спилбърг. Atari 2600 и т.н игри от периода, също очаквам да изчезнат (от което пък следва, че предизвикателствата, пред които ще се изправи героя в търсене на 3-те порти ще са съвсем различни. Сбогом Монти Пайтън, сбогом WarGAmes), а с това филмът се превръща в нещо съвсем различно.

    1. Точно Волтрон го мернах на един от трейлърите.