Вече нямаме търпение да видим – и да пишем – за първия трейлър на мини-сериала „Good Omens“ по любимата ни книга на Тери Пратчет и Нийл Гейман, но за съжаление, този момент още не е дошъл. За сметка на това, в последните дни на снимачната площадка се появи наш любимец, чието присъединяване към проекта не бива да се пропуска – Ник Оферман („Parks and Recreation“, „The Founder“, „The Kings of Summer“) ще играе американския посланик и баща на Маг (Warlock), когото Азирафел и Кроули смятат за антихриста. Не е голяма роля наистина, но просто си представяме как ще я изиграе Оферман и нетърпението ни съвсем се покачва.

Ето какво казва самият Нийл Гейман за Оферман (ние сме напълно съгласни):

Ник Оферман е страхотен актьор и има много реплики в „Good Omens”, които човек е невъзможно да каже със сериозно изражение. За щастие, Ник не е съвсем човек. Извадихме голям късмет с него.

Честно казано, отново ни стана мъчно, че Тери Пратчет вече не е сред нас и няма как да види и изкоментира какво се случва с този ТВ вариант на „Добри поличби“ (макар да сме сигурни, че щеше да е доста доволен от това, което се очертава). За сметка на това, Ник Оферман коментира:

Ако когато за първи път прочетох „Добри поличби“ в началото на 90-те, ми бяхте казали, че някой ден ще посетя Южна Африка, за да се хиля с Нийл Гейман, гледайки на лаптопа му сцени от „Dr. Who“ и как Дейвид Фрост танцува, защото имам роля в екранизацията на същата тази книга, щях да поискам малко от това, което пушите. Но съм тук и още се кикотя на това какъв късмет имам.

И ние сме късметлии, че екранизацията се случва и още как. Участието на Оферман и наскоро обявените Стив Пембертън и Марк Гатис не само ни радва, защото те са супер, но и защото така разбираме, че определени моменти от романа ще присъстват и в екранизацията. Няма да изпадаме в подробности, феновете вече са се ориентирали, само ще споменем, че не вярвахме, че ще видим издателите например, още по-малко че един от тях ще е винаги страхотният Гатис.

Както вече казахме, нямаме търпение да видим поне някое тийзърче с главните герои, а защо не и трейлър. Но имайки предвид, че премиерата все още не е наближила, а пост-продукцията тепърва ще започва, ще трябва да почакаме още малко.

Good Omens“ е тв екранизация в шест части на романа „Добри поличби“ на Тери Пратчет и Нийл Гейман. Режисьор е Дъглас Маккинън, по сценарий на Гейман, който служи и като шоурънър. В главните роли ще видим Майкъл Шийн, Дейвид Тенант, Миранда Ричардсън, Майкъл МакКийн, Нина Сосаня, Джак Уайтхол, Джоузи Лорънс, Адрия Архона, Джон Хам, Анна Максуел Мартин, Мирей Инос, Лурдес Фаберас, Юсуф Гейтуд, Нед Денехи, Дерек Джакоби, Стив Пембертън, Марк Гатис, Ник Оферман и други.

Премиерата е през 2019 по Amazon Prime и BBC Two.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments