Докато чакаме завръщането на „То“ – засега единственото, което знаем за продължението, е, че Джесика Частейн ще играе порасналата Бевърли, но премиерата е планирана за септември 2019, така че скоро със сигурност ще пишем още новини по темата, постоянно чуваме за нови и нови екранизации по Стивън Кинг.

Холивуд винаги е имал сериозен интерес към писателя, но сега като че ли се е засилил още повече – Дж. Дж. Ейбрамс готви сериала „Castle Rock“, Майк Фланаган („Oculus“, „Hush“, „Gerald’s Game“) планира „Доктор Сън“, носеха се слухове за филм по „Талисманът“, а „Сблъсък“, който беше поне привидно обречен, след като потенциалните режисьори Дейвид Йейтс и Бен Афлек го напуснаха, сега може би се възражда като 10-часов мини-сериал по CBS All Access.

Тази седмица научихме и за още една предстояща екранизация – Джеймс Уан („The Conjuring“) и продуцентът на „ТоРой Лий подготвят филм по „Томичукалата“ („The Tommyknockers“), романа на Кинг от 1987 г., който самият той нарича „ужасна книга“. Уан и Лий ще са продуценти чрез компаниите си Atomic Monster и Vertigo, а изпълнителен продуцент ще е Лари Саницки, който е отговорен за минисериала „Томичукалата“ от 1993 (и държи правата за адаптиране на романа).

Преди няколко години NBC имаха планове за нов сериал, но очевидно те се разпаднаха и сега Саницки се опитва да се възползва от позасиления интерес към Кинг и да възроди проекта под нова форма. Ето какво казва той за историята:

„Томичукалата“ е алегория за пристрастяване (по същото време Стивън се бори със същото), за заплахата от ядрената енергия, масовата истерия и абсурда на необузданата техническа еволюция. Всичко това е също толкова актуално днес, колкото и в деня, в който е написан романът. Също така е история за вечната сила на любовта и изкуплението.

tomichukalata-20180331

Ако не сте чели „Томичукалата“ и нямате идея за какво става дума като сюжет, вижте официалния синопсис от българското издание на „Бард“:

Нещо се случва в идиличното малко градче на Боби Андерсън – Хейвън, щата Мейн. Нещо, което дава на всички мъже, жени и деца в града способности, превъзхождащи тези на обикновените смъртни. Нещо, което превръща града в смъртоносен капан за всички външни хора. Нещо, идващо от един метален предмет, в който Боби се спъва. Но Боби и другите жители на Хейвън не са продали душите си, за да получат облаги от най-смъртоносното зло на този свят. Всъщност става дума за дяволско превземане… и нахлуване в духа и тялото.

Тази седмица „Томичукалата“ е бил предложен на различни студия и стрийминг гиганти (включително и Netflix), така че първо трябва да разберем дали и кой ще го подкрепи, преди да очакваме някакво инфо за кастинг, режисьор или планове за снимки и премиери. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Томичукалата” звучи като прякор на някой мафиот от Слънчев бряг.