Paramount явно имат големи очаквания за минималистичния хорър-трилър „Нито звук“ („A Quiet Place“) на Джон Кразински, след като са решили да заделят бюджет за Super Bowl реклама. Това само може да ни радва, защото и ние имаме очаквания, (въпреки присъствието – пред и зад камерата – на Кразински, на когото не сме най-големите фенове), тъй като доста харесваме подобни филми, а и първият трейлър определено ни допадна.

Това, което знаем за историята на „Нито звук“, е доста оскъдно – официалният синопсис на филма е буквално едно изречение („If they can’t hear you, they can’t hunt you“), но в същото време, напълно достатъчно. Семейство, което живее в изолирана хижа в гората, трябва да пази почти пълна тишина, за да не предизвика вниманието на невидима заплаха, която е довела до смъртта на милиони хора и рухването на цивилизацията ни.

Вижте Super Bowl спота, който в един-два фрейма загатва за хуманоидната форма на „заплахата“.

Определено рекламите на „Нито звук“ ни харесват като визия и като ритъм, а както казахме и миналия път, идеята за подобен жанров филм без реплики ни допада адски много, което допълнително затвърждава желанието ни да го гледаме. Надяваме се самият филм да не ни изненада неприятно като ни сервира някоя малоумна история за произхода на „заплахата“ или пък противно на концепцията и рекламите си, да се окаже някоя говорилня.

В заключение, вижте едно кратко интервю с Джон Кразински, в което той разкрива дребни подробности за естеството на филма, но нищо специално, което да не сме се досетили сами от трейлърите, както и първия постер на филма, който също загатва за (относително) хуманоидната форма на „заплахата“.

плакат

Режисьор и сценарист на „Нито звук“ („A Quiet Place“) е Джон Кразински, който изпълнява и една от главните роли, наравно с Емили Блънт, Ноа Джуп („Suburbicon“) и Милисент Симъндс („Wonderstruck“).

Премиерата е 6 април 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *