Когато стане дума за визуални спектакли, IMAX нямат конкуренция и това е предпочитаният формат за гледане на всеки уважаващ себе си фен. Холивуд знае това и вече всеки втори филм се прожектира на гигантските екрани на IMAX, независимо дали е сниман с техни камери и дали в действителност има какво да предложи като зрелище. В случая, „Огненият пръстен: Революция” е един от примерите, при които IMAX показът ще има положителна добавъчна стойност (може би единствената) и това ясно личи от новия трейлър, правен специално за IMAX , който, както можете да се досетите, залага предимно на екшъна.

Действието в „Огненият пръстен: Революция” се развива десет години след битката за Портала. Получила заслужени овации с победата над извънземните нашественици, програмата „Йегър” еволюира в най-могъщия и всеобщ проект за отбрана в човешката история. Призивът сега е отправен към всички най-добри и смели млади хора да се присъединят към програмата – и да се превърнат в следващото поколение герои. А когато страховитите „кайджу”-та се завърнат, човечеството ще бъде готово…

Ако не бяхме толкова разочаровани (при това без да сме имали големи очаквания) от предишните реклами на филма, сега можеше и да се развълнуваме. Падаме си по подобни деструктивни екшън-вакханалии, но когато те са подплатени с нещо смислено или когато са направени със сърце и душа (какъвто беше случаят с първия филм на Гийермо дел Торо), а не просто в името на кухото зрелище, както в последните епизоди на „Трансформърс“.

Заедно с трейлъра получаваме и няколко нови плаката, които може да видите след подробния синопсис.

В „Огненият пръстен: Революция“ конфликтът между извънземните чудовища Кайджу и управляваните от хора суперроботи Йегъри, които трябва да преустановят изтреблението на човешката раса, e обхванал цялата Земя. Джон Бойега е бунтовникът Джейк Пентакост – някога обещаващ пилот на Йегър, чийто легендарен баща е жертвал живота си, за да осигури победа на човечеството срещу зловещите Кайджу. Джейк е прекъснал обучението си преди години и се е отзовал в криминално общество. Но когато още по-голяма заплаха надвисва над градовете ни и грози да постави света на колене, Джейк получава нов шанс да съживи паметта на баща си и да се свърже отново със сестра си Мако Мори (Ринко Кикучи) – водач на ново поколение пилоти, израснали във време на война. Докато търсят отмъщение за всички убити, те се надяват да успеят да възпламенят световна революция срещу злите сили на изтреблението. Към Джейк се присъединяват талантливият пилот Ламбърт (Скот Истууд) и 15-годишният Йегър-хакер Амара (Кайли Спейни), които бързо се превръщат в негово семейство. Скоро те стават и най-мощното оръжие на защитата, което някога се е разхождало по земята.

плакат pacific_rim_uprising_ver16_xlg pacific_rim_uprising_ver17_xlg

Режисьор на „Огненият пръстен: Революция” („Pacific Rim: Uprising”) е Стивън С. ДеНайт („Daredevil”), който е и сценарист наравно с Емили Кармайкъл, Т. С. Ноулин, Кира Снайдър – идеята е на Гийермо дел Торо. В ролите са Джон Бойега, Скот Истууд, Дзин Тиан, Чарли Дей, Адриа Архона, Бърн Горман, Ринко Кикучи, Кайли Спейни и др.

Премиерата е 23 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ммм… мисля, че видях прекалено много от този филм в трейлъра, но това е критика към трейлъра, не към филма. Дано да не е пълна боза, а супер адекватния popcorn филм, пълен със зрелище и нищо друго. И все пак ми остава мисълта в главата – Какво щеше да е, ако Дел Торо правеше втората част…

    1. Ти кво очакваш.
      П.С. Между другото последния плакат е приятен. Хваща окото. Но май само с това ще си остане.