Изминалият Свети Валентин ни донесе един чудесен подарък, свързан с наша любов, а именно нов удължен поглед към дългоочакваното (вече 14 години) екранно завръщане на обичаното от нас супергеройско семейство на Феноменалните, начело на което отново (след флирт с игралното кино с „Мисията невъзможна: Режим Фантом” и „Утреландия”) застава големият Брад Бърд.

Pixar и Disney представиха рекламата на „Феноменалните 2“ („The Incredibles 2“) късно снощи, по време на излъчването на Олимпийските игри (вече коментирахме, че и друга анимация избра да направи същото – явно се разчита на големия зрителски интерес към спортното събитие), но слава богу, за разлика от първия поглед към „Гринч“ и няколкото тийзърчетата, обявяващи появата на трейлъра, той не съдържа кадри от самите игри.

Трейлърът не е много подробен, но за разлика от първия тийзър включва всичките членове на семейството, техните верни съюзници Една и Мразон, показва мъничко от новия злодей Ъндърмайнър, новата супергеройска реалност, динамика в отношенията между Феноменалните и загатва за някои от по-големите теми, които ще се засягат във филма. Вижте в оригинал и дублиран на български.

Какво да кажем, дори и на този етап, филмът изглежда… феноменално. Личи си, че не става въпрос за изсмукано от пръстите продължение, просто в името на това да има продължение (и да се изкарат пари), а зад него има идея и интересни теми, които са изключително релевантни на времето, в което живеем в момента. А визуалната страна на нещата няма какво да я коментираме – в този елемент Pixar винаги са били отлични.

В добавка към трейлъра ви представяме споменатите по-горе олимпийски тийзърчета, официалния синопсис, както и няколко постера, част от които също са илюстрация на темите във филма.

https://www.youtube.com/watch?v=DHXByRCBwPI

Любимото на малки и големи феноменално семейство се завръща във „Феноменалните 2“. Този път Хелън (Холи Хънтър) действа като Еластина под светлините на прожекторите, оставяйки Боб (Крейг Т. Нелсън) у дома с Вайълет (Сара Вауъл) и Даш (Хък Милнър) да се справя с всекидневните героизми на „нормалния“ живот. Тази трудна за всички промяна става още по-тежка поради факта, че семейството все още не е наясно с пробуждащите се суперсили на бебето Джак-Джак. Когато нов злодей измисля брилянтен и разрушителен план за световно господство, семейството и Мразон (Самюъл Л. Джаксън) трябва да намерят начин отново да работят заедно, което е по-лесно на думи, отколкото в действителност, въпреки че всички са феноменални.

плакат incredibles_two_ver3_xlg плакат incredibles_two_ver5_xlg incredibles_two_ver6_xlg

Сценарист и режисьор на „Феноменалните 2” („Incredibles 2”) е Брад Бърд („Железният гигант“, „Рататуи“, „Феноменалните“). В оригинал ролите озвучават Крейг Т. Нелсън, Холи Хънтър, Сара Вауъл, Хък Милнър, Самюъл Л. Джаксън, Боб Оденкърк, Катрийн Кийнър, София Буш, Джонатан Банкс, Изабела Роселини и др.

Премиерата е 15 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *