Тази неделя е най-голямото спортно събитие в Щатите – финалът на първенството на Националната футболна лига, известен като Super Bowl (Супербоул). Телевизионното му излъчване е сред най-гледаните предавания в историята и както знаете или можете да се досетите, всичко живо се бори да купи рекламно време (ако може да си го позволи, разбира се, защото цените са умопомрачителни), включително филмовите студиа, ТВ мрежи и стрийминг компании, които показват промота на предстоящите си надежди за хитове.

Такава предстояща надежда е подготвяният от Стивън Кинг и Дж. Дж. Ейбрамс психологически хорър сериал на Hulu „Castle Rock” (по името на познатия на всички фенове на Краля измислен град Касъл Рок, където се развиват голяма част от неговите истории), който според официалния синопсис „комбинира митологичните мащаби и интимните разработки на героите от историите в най-добрите и обичани творби на Кинг, изплитайки епична сага за светлина и мрак, разиграваща се на няколко квадратни километра от гористите местности на Мейн”.

Представената от Hulu онлайн версия на Super Bowl рекламата на „Castle Rock” е най-разкриващата за сериала до момента, но в случая това не означава много и репликата от предишния тийзър трейлър „You have no idea what’s happening here, do you?“ продължава да е перфектна илюстрация на знанията ни за сюжета, какво точно се случва и какви точно са връзките с произведенията на Кинг. А такива има в изобилие, както може да се убедите и сами. Вижте.

https://www.youtube.com/watch?v=fwmhiqUPa28

Добре де, не е чак толкова трагично положението с познанията ни за сюжета, колкото го изкарахме. В рекламата виждаме главният герой на сериала – адвокатът Хенри Дийвър (Андре Холанд), който се завръща в Касъл Рок след самоубийството на директора на затвора Шоушенк (което виждаме в края на „Изкуплението Шоушенк“). Дийвър получава обаждане от един от затворниците в Шоушенк, който най-вероятно е осъденият на смърт герой на Бил Скарсгард.

Другата информация, с която разполагаме, е, че Сиси Спейсик е в ролята на отчуждената майка осиновителка на Дийвър Рут, която е пенсиониран професор и ни предупреждава, че „ужасното нещо, което може да стане, вече се случва“. Скот Глен е пенсионираният шериф Алън Пангборн (познат от „Тъмната половина” и „Неизживени спомени”), Джейн Ливи е вманиачената на тема смърт и самопровъзгласила се за историк на Касъл Рок Джаки, Мелани Лински е брокер на недвижими имоти Моли Странд, а Тери О’Куин е Дейл Лейси, „стълб на обществото” в града.

В очакване сме на още подробности и реклами. „Castle Rock” е дело на Сам Шоу и Дъстин Томасон, които са и изпълнителни продуценти наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Бен Стивънсън и Лиз Глоцер. Продуценти са Скот Браун, Тамара Айзък и Робин Суийт.

Премиерата се очаква през лятото на 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *