Няма и десет дни откакто видяхме Super Bowl реклама на минималистичния хорър-трилър „Нито звук“ („A Quiet Place“) на Джон Кразински, а Paramount представят нов пълен трейлър на филма, който разкрива една идея повечко информация за сюжета и героите. Тя е минимална, но ако все пак държите да не знаете абсолютно нищо, може би е по-добре да пропуснете както трейлъра, така и следващия ни коментар.

Нито звук“ разказва за семейство, което живее в изолирана хижа в гората и трябва да пази почти пълна тишина, за да не предизвика вниманието на невидима заплаха, която е довела до смъртта на милиони хора и рухването на цивилизацията ни.

Сега, благодарение на новия трейлър, получаваме допълнително потвърждение, че „заплахата“ има хуманоиден вид, виждаме каква ще е вероятната съдба на един от по-малките членовете на семейството и научаваме любопитна подробност за героинята на Емили Блънт – подробност, благодарение на която сцената с ваната, в малка или голяма степен присъстваща във всяка една от рекламите до момента (включително и предишния постер), сега придобива съвсем различен, далеч по-ужасяващ характер, и неслучайно е избрана за фокус на кампанията (а предполагаме и на самия филм).

За първи път чуваме изречени думи: „Who are we if we can’t protect them? We have to protect them”. Както вече няколко пъти споменавахме, надяваме се това да е всичко и наистина целият филм да е без реплики. И нещо, което ни хрумна сега, и което би могло да подсили концепцията още повече, е, ако музиката във филма също е сведена до минимум, а най-добре въобще да липсва. Марко Белтрами присъства като композитор в надписите, но това може да е заради една темичка по време на началните или финалните надписи например.

Определено имаме желание да гледаме „Нито звук“ – любители сме на жанра, концепцията ни допада, рекламите са отличи, а вече дори и присъствието – пред и зад камерата – на Джон Кразински, на когото не сме най-големите фенове, не ни притеснява особено. Даже ни се струва, че може да имаме случай като с Бен Афлек и да почнем да го уважаваме доста повече заради режисьорските му заложби. Но да не избързваме, нека първо видим филма, защото въпреки всички плюсове, има бая мегдан за сериозно разочарование.

В заключение ви предлагаме и един нов постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Нито звук“ („A Quiet Place“) е Джон Кразински, който изпълнява и една от главните роли, наравно с Емили Блънт, Ноа Джуп („Suburbicon“) и Милисент Симъндс („Wonderstruck“).

Премиерата е 6 април 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *