силвестър сталоун и майкъл б джордън
Силвестър Сталоун и Майкъл Б. Джордън в Creed (2015)

Повечето от нас намират „Крийд: Сърце на шампион“ за адекватен филм, особено по отношение на повечето от останалите продължения на класиката „Роки“, но сме далеч от тези, които го определят като някакъв шедьовър, ощетен от липсата на номинации за „Оскар“ извън тази на Силвестър Сталоун за поддържаща мъжка роля (която също е спорна, но това е друга тема).

Липсата на силни чувства към филма е и причина да не сме обръщали абсолютно никакво внимание на подготвяното продължение „Creed II“, около което в последните месеци имаше доста новини, най-„горещите“ от които бяха, че този път противник на Адонис Крийд ще бъде синът на Иван Драго – изиграния от Долф Лундгрен емблематичен противник на Роки от болезнено елементарния като послания „Роки IV”, от чийто ръце загива бащата на Адонис, големият Аполо Крийд.

В ролята на Виктор Драго ще влезе румънският боксьор Флориан Мунтеану, а Долф Лундгрен ще се завърне като „Сибирския експрес“, заедно със Силвестър Сталоун като Роки и разбира се, Майкъл Б. Джордън като младия Крийд. Тази четворка виждаме и на първата промо визия от „Creed II“, разпространена от Силвестър Сталоун в личния му Instagram акаунт.

creed 2

Доста сериозна грозотийка, но предполагаме, че това не е нещо официално, а просто оборотна работна визия. Предполагаме, че за нещо по-добро ще трябва да почакаме още мъничко, тъй като премиерата е предвидена чак за 21 ноември.

Сценарист на „Creed II“ е Чео Ходари Кокър („Luke Cage“), а режисьор е Стивън Кейпъл джуниър („The Land“). Той заменя Райън Куглър, който беше твърде зает с „Черната пантера“ и тук е в ролята само на изпълнителен продуцент. В ролите освен Майкъл Б. Джордън, Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен и Флориан Мунтеану, ще видим още и Теса Томпсън, която се завръща като Бианка.

Още веднъж премиерата е 21 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Е… това ще е последната роля на бате Роки в историята.
    Колко жалко. Мир на праха му….
    П.С. Май ще се окаже фалшива новина. Ма знам ли…

  2. Ще е интересен развой, ако Роки умре в новия филм и в „Крийд 3“ бъде клониран, а Адонис му стане треньор 😀