В последните няколко години често срещаме на екрана Скут МакНейри – „Godless”, „Fargo”, „Aftermath”, „Killing Them Softly” и сме сигурни, че той би бил интересно допълнение към всеки екип, най-често в роли с много различни, ала винаги специфични характеристики. Според Deadline творците, които се опитват да „изваят” новия, трети сезон на „True Detective”, са поканили МакНейри да се включи в ролята на един от персонажите, на име Том, за който е известно, че „претърпява тежка загуба, която свързва съдбата му с тези на двама щатски полицаи-детективи в продължение на повече от 10 години”. На този етап очевидно сме във фаза „гадаене” какво точно може да означава тази кратка характеристика, но тъй като имаме вяра в шоу-рънъра, сценарист и режисьор Ник Пизолато и Джеръми Солние („Blue Ruin”, „Green Room”), сърежисьор на епизодите – ще очакваме с нетърпение и без много (предварителни) въпроси третият детективски сезон.

НВО поредицата, спечелила с един уникален и един не-толкова-добър сезон десетки хиляди почитатели в целия свят, ще разкаже историята на ужасяващо престъпление в сърцето на планините Озаркс и за тайнствените събития, които се случват в три различни периода във времето. Кармен Еджого ще бъде в ролята на едно от основните действащи лица – арканзаската учителка Амелия Риърдъм, чиито две деца изчезват през 80-те години на ХХ век. Стивън Дорф ще поеме ролята на щатски следовател в Арканзас на име Роланд Уест и ще бъде партньор на героя на Махершала Али – Уейн Хейс.

Признаваме, че ни е много интересно защо в работата специално по четвърти епизод на предстоящия сезон се включва и носителят на „Еми” Дейвид Милч („Deadwood”, „Luck”) – дали това означава, че Пизолато е бил в писателски „ступор” и отчаяно се е нуждаел от помощ, за да продължи историята, или Милч просто е „прегледал” сюжетните нишки и е препоръчал да се включи по-активно в този специфичен епизод, защото (само) там наративът се е нуждаел от „полиране”?! Каквато и да е причината – това са фактите и когато Пизолато финализира всичките сценарии, на всеки един от подготвяните епизоди – тогава започват снимките.

Надяваме се скоро да научим и прогнозна премиерна дата за трети сезон „True Detective”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *