Тийнейджъри-психари, които (май че) се обичат – може ли да се получи по-добро обещание от това, при положение, че живеем в шибания, тотално провален свят? Netflix нямат намерение да се съобразяват с правила за добро възпитание, защото ограниченията са характеристика на миналото – много са новите млади поколения, израснали в достатъчно свободна среда, за да си служат с „богатството” на езика както намерят за добре. В „The End of the F***ing World” публиката има шанса да се запознае с един малък психопат (поне той сам така се определя) и шантавото му гадже, както и премеждията им по пътя. Не е нужно да се обясняваме накъде са потеглили – нито те знаят, нито пък има значение, младостта винаги се бунтува и това е вселенска закономерност. По-добре вижте как изглежда поредното предизвикателство, отправено на публиката от Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=vbiiik_T3Bo

Сериалът „The End of the F***ing World е създаден по едноименната култова поредица от комикси на Чарлс Форсман, която описва мрачния и доста объркан живот на аутсайдерите Джеймс (в ролята е Алекс Лоутър, с опит от „Black Mirror”, „The Imitation Game”) и Алиса (в ролята е Джесика Бардън, позната от „The Lobster”, „Ellen”, „Penny Dreadful”), които потеглят заедно на път, а целта им е да открият бащата на Алиса, напуснал дома им прееди много години.

Джеймс е само на 17, но е сигурен, че студенината и емоционалната му отстраненост от всичко наоколо го прави истински психопат, затова е време да се „дипломира” след практиката си с убийства на животни – трябва му човешка жертва. И вероятно я открива в лицето на новата, гневлива, но готина съученичка Алиса, която бързо става доста популярна в училище, ала някак не се чувства на мястото си. Тя случайно решава, че Джеймс всъщност може би е нейната „сродна душа” и успява да го навие да тръгне с нея на път. В това пътешествие всеки ще открие истини за себе си и другия, докато една нощ младежите не се оказват хванати в ситуация, която ги повежда в доста страховита посока, а реалността изглежда все по-сюрреалистична…

The End of the F***ing World the-end-of-the-fucking-world-2-20180103 1-the-end-of-the-f-ing-world The End of the F***ing World the-end-of-the-fucking-world-3-20180103 The End of the F***ing World

Сценарият на тази мрачна и изпълнена с напрежение история, е дело на Чарли Ковел („Banana”, „Burn, Burn, Burn”, „Gap Year”), а режисьори са Джонатан Ентуисъл и Люси Черняк. Очакват ни осем 30-минутни епизода, в рамките на които този шибан свят най-накрая може да свърши – всъщност премиерата на „The End of the F***ing World е след два дни, 5 януари, по Netflix. Съвсем закономерно поредицата се появява в края на седмицата – ако на някой му хареса неимоверно много, да може да си изгледа цялата история на един дъх.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments