Миналото лято стана ясно, че създателите на поредицата „Джон Уик”, сценаристът Дерек Колстад и режисьорът Чад Страхелски са се захванали с подготвянето на телевизионна поредица за Lionsgate, базирана върху героите от двата филма. Сериалът ще се казва „The Continental”, като едноименния хотел от филмовата поредица, който е професионалното убежище за наемниците, обитаващи вселената.

Автор на сериала, както и сценарист на епизодите, ще бъде Крис Колинс, който е работил по ТВ продукции като „Наркомрежа”, „Семейство Сопрано”, „Синове на анархията” и „Междузвездни войни: Войните на клонираните”, а изпълнителни продуценти ще бъдат Колстад, Страхелски, Дейвид Лийч (режисьор на „Джон Уик”), Киану Рийвс и Базил Иваник (продуцент на поредицата).

Charon_John_Wick_001

В този момент научаваме, че „The Continental” ще се излъчва в телевизионната мрежа на Starz, домакин на сериали като „The Girlfriend Experience” (който силно препоръчваме), „Американски богове”, „Аш срещу злите мъртви” и др. Голямата новина около „The Continental” e, че самият Джон Уик, отново изигран от Киану Рийвс, ще се появи в сериала. Все още нямаме информация дали става въпрос за епизодична cameo поява или нещо по-сериозно. Режисьор на пилотния епизод ще бъде Чад Страхелски, който самостоятелно режисира „Джон Уик 2”, a в момента работи по подготовката и кастинга на „Джон Уик 3”.

Страхелски е уверен във възможностите на „The Continental”:

Има много добра структура. Сериалът е силно свързан с филма, защото става въпрос за хотелите Континентал по целия свят. Как определени хора влизат в този свят и какво се случва с тях. Мисля, че вселената в поредицата се движи много бързо. В Континентал можеш да бъдеш съветник, консиерж, сомелиер – можеш да бъдеш с всички тези разнообразни герои и да откриваш света в различните му аспекти; тези, които няма как да се изследват от мен във филмовата поредица, когато се движим с основния герой.

Continental_Hotel_John_Wick_001

Страхелски също така обещава:

Много оглушителни бойни сцени и интензивни престрелки между професионалните убийци и техните мишени.

Харесахме разширяването на вселената на „Джон Уик” във втория филм и нямаме търпение да видим как това ще бъде продължено в последната част от трилогията, която се очаква по кината на 19 май, 2019.

Все още не сме сигурни какво да мислим за „The Continental” и най-много се опасяваме от разводняване на прецизния и дестилиран свят. От друга страна, имената на замесените в телевизионната продукция и обещаната поява на Киану Рийвс ни вдъхват доверие. Също така, приветстваме и домакинството на Starz поради друг подобен случай (въпреки различния мащаб) – „The Girlfriend Experience”, който споменахме по-горе, бе развит от експерименталния пълнометражен филм на Стивън Содърбърг от 2009 в минималистичен, но много по-задълбочен и обогатяващ сериал на Ейми Саймет и Лодж Кериган.

The Continental” все още няма премиерна датата, но по всяка вероятност се очаква на малкия екран през 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *