Никога не сме били супер ентусиазирани за предстоящото завръщане на иконичната Лара Крофт в „Tomb Raider: Първа мисия” на Роар Утауг, но таяхме някакви бегли надежди, че покрай новата Лара, в лицето на талантливата Алисия Викандер и обещанията на студиото, най-малко ще видим различен филм от тези с Анджелина Джоли. Първата реклама обаче нагледно илюстрира, че „Първа мисия“ няма да се различава кой знае колко от старите „мисии“, нито като история, нито като визия, а сега дебютира и нов пълен трейлър, който затвърждава тези ни усещания.

Припомняме, че действието на „Tomb Raider: Първа мисия“ се развива седем години след изчезването на бащата на Лара Крофт. Тя е на 21 години, отказва да застане начело на глобалната бизнес империя и вместо това работи като велокуриер в Лондон, докато опитва да завърши образованието си. Въпреки съветите на хората от обкръжението си, Лара отказва да приеме смъртта на баща си и да продължи напред с живота си. Вместо това се впуска в разследване на мистериозното му изчезване и това начинание я отвежда до последното място, на което е видян той – легендарна гробница на митичен остров, някъде около крайбрежието на Япония.

Не сме предполагали, че можем да напишем подобно нещо, но добре, че е кавърът на „Survivor“, да ни оправи малко настроението. Защото видяното не само, че не ни ентусиазира по никакъв начин, но и ни прави по-скептични. И държим отново да кажем, че има начин филм да запази елементи от историята и духа на определена поредица и пак да предложи нещо свежо и различно. Дано „Tomb Raider: Първа мисия“ успее, въпреки че се съмняваме.

В добавка вижте няколко нови снимки и един постер.

tomb-rider-total-film-cover-img01-20180119 алисия викандер tomb-rider-img03-20180119 tomb-rider-img02-20180119 tomb-rider-img01-20180119 плакат - tomb rider

Режисьор на „Tomb Raider: Първа мисия” („Tomb Raider”) е Роар Утауг („The Wave”/„Bølgen”), сценарият е дело на Евън Дохърти и Женива Робъртсън-Дуорет, а продуцент е Греъм Кинг („От другата страна”). В ролите са Алисия Викандер, Уолтън Гогинс, Доминик Уест, Даниел Уу, Александър Вийом и др.

Премиерата е 16 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Като фен на играта,мога да кажа,че Алисия изглежда страхотно в тази роля!Това все пак е рестарт на цялата поредица,и Лара изглежда така както е в игрите от 2013-2015.Гледайки и двата трейлъра, добивам впечетление,че това е микс между последните две игри,а при тях „екшъна „е преобладаващ,загадките и пъзелите са на заден план..Това което бих искал аз да видя е визията която запленява в игрите,не просто един блудкав фон,какъвто е типичен за повечето бози с напомпан бюджет,а това което е правила играта толкова интересна през годините-визия,страхотни пъзели,чувство за епичност,това носи онзи дух на приключение,които бих искал,разбира се добре балансирано.

    1. Има една малка подробност обаче! Игрите са pegi 18 – Bad Language Violence, а филмчето ще е PG 13. Не очаквай Lara да плюе зъбчета и да корми злите момчета.

  2. Със сигурност този филм ще е по-смислен от междузвездни воЙни и бесни и ядосани!

  3. Аз съм на обратното мнение. Трейлъра не е лош, но музиката на сървайвър е тотален мискаст….
    Колкото дофилма, изобщо я няма каза класика по нагоре атмосферата на играта, такава каквоато я направи легенда, но филмчето като цяло можеда се окаже добре, отколкото зле… не кзвам някакъв супер филм, а казвам гледаем филм.

  4. Ще го гледам още днес. …заради Алисия Викандер. Харесвам я. Много нежно ми стои по принцип..а пък тук ще е нежност гарнирана с твърдост. 🙂 как да устои човек?