MV5BMzgzMzQ5MjMyMF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzAwNDgyNDM@

Ежедневието е пълно с най-различни новини – и често се улавяме, че времето все повече недостига, за да „покрием” всички кинотеритории, то поне се опитваме да предлагаме теми с различни жанрове, които не са винаги реализирани отвъд Голямата вода. Но… понякога се налага да обърнем внимание и на крещящо шантави и ненужни продукции, защото предизвикват сериозно оживление именно в Щатите и представляват своеобразен реверанс към миналото.

Подобен е случаят с новата „авантюра” на Netflix, чиято премиера предстои на фестивала Сънданс през януари – „A Futile And Stupid Gesture” е филм, посветен на дните, в които е създадено комедийното списание National Lampoon, превърнало се впоследствие в сериозна марка в Холивуд. В основата на разказа е успеха на „вундеркинда на комедията” и един от основателите на NL – Дъг Кени.

Името става световно известно, след като придобиват популярност филми като „Animal House ” и „Caddyshack” – и това е територия, която дава шанс на гении на комедията като Бил Мъри, Чеви Чейс, Джон Белуши, Гилда Раднър, но… прееди дните на световната слава, National Lampoon е списание, което вбесява (и развеселява) всички. Неговата движеща сила е Дъг Кени (ролята във филма е възложена на Уил Форте) – и наистина дивата му и шантава история е разказана в „A Futile and Stupid Gesture” от Харвард до Холивуд – и отвъд… Всъщност това е биографичен филм за човека, който се оказва в центъра на комедийната контра-култура от 70-те години, когато се ражда „Saturday Night Live” и се оформя погледа към света на цяло едно поколение…

MV5BN2Y0NTA3NmUtNDk5OS00ZjQ5LTgzODAtMDdkMjEyOWMzNGExXkEyXkFqcGdeQXVyMTg1NzAyODE@._V1_

 Режисьор на „A Futile and Stupid Gesture” е Дейвид Уайн („Wet Hot American Summer”, „Role Models”), а във филма участват Уил Форте, Мартин Мъл (в ролята на възрастен Дъг Кени, макар самият той да умира много по-млад), Донал Глийсън, Мат Уолш, Джоел МакХейл и Еми Росъм. Премиерата ще бъде едновременно в Сънданс (два дни преди края на фестивала) и по Netflix – на 26 януари 2018. Гледайте на собствена отговорност!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *