Ако още не сте гледали „Dark“, съветваме ви бързо да поправите тази грешка – първия сезон от 10 отлични епизода можете да гледате по Netflix и сме сигурни, че няма начин човек с вкус към доброто кино да не бъде грабнат още от първия епизод. И молим ви, стига сравнения със „Stranger Things“, двата сериала нямат много общо и са чудесни по съвсем различни причини. „Dark“ е изцяло немски сериал, чието действие се развива в малък немски град и в няколко различни времеви периода, свързани помежду си не само от семейни, но и свръхестествени линии.

Силно препоръчваме сериала и сме особено доволни от новината, която Netflix ни подариха за предстоящите празници – „Dark“ официално е одобрен за втори сезон. За съжаление, в момента няма никаква допълнителна информация – нито кога да го очакваме, нито как и накъде ще продължи историята, нито дори потвърждение, че отново става дума за десет епизода (но това е 100% сигурно, така че го приемаме за даденост). За сметка на тази липса на подробности, всички замесени имат какво да кажат по темата…

Кели Люгенбийл, вицепрезидент на „International Originals“ за Netflix сподели:

Когато за първи път чухме за „Dark“, много бързо осъзнахме, че не сме виждали нищо подобно досега – нито в Германия, нито другаде по света. „Dark“ е доказателство, че страхотният разказ не подлежи на географски граници. Развълнувани сме, че зрителите ни по целия свят са грабнати от загадъчния свят на Винден и сега ще могат да видят как продължава историята.

Създателите на „Dark“ Баран Бо Одар и Янте Фрисе допълват:

Изумени сме от реакциите и сме безкрайно щастливи, че историята ни има такъв успех сред световната публика. Зрителите са запленени от тайните на нашите герои и с удоволствие разнищват различните пъзели, които историята им предлага. За нас, като шоурънъри, е сбъдната мечта да потеглим на следващото си пътешествие. И феновете могат да са сигурни, че сме подготвили много изненади за втория сезон на „Dark“.

Продуцентът Квирин Берг пък държи да благодари на всички замесени:

Янте Фрисе, Баран Бо Одар, прекрасните ни актьори и фантастичният ни екип вложиха невероятно количество енергия в превръщането на „Dark“ в уникален и грабващ сериал. Благодарности за всички, които бяха с нас, и искаме да благодарим на Netflix за тяхното доверие и страхотното сътрудничество. Невероятно щастливи сме, че „Dark“ имаше такъв успех в Германия и по света и сме развълнувани от бързото решение на Netflix да продължим с втори сезон. Нямаме търпение да продължим историята!

И ние нямаме търпение да научим повече за предстоящия сезон, но имайки предвид, че премиерата на първите епизоди беше декември 2017, вероятно ще трябва доста да почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Нито „Stranger Things“ , нито Дарк съм гледал. Има време , не трябва да се бърза

  2. Наистина е трудно да се прецени кой сериал е по-добър: „Дарк“ или „Стрейнджъра“. Сюжетните сходства са очевидни, но стилово и като развитие на герои, драми, конфликти двата проекта са по-скоро на противоположни полюси.

  3. Къде ви е ревюто, а и новините, или по-скоро обратното, за Babylon Berlin?