Коледа е и на фронта с филмовите новини цари разбираемо затишие. През изминалите няколко дни имахме възможност да обърнем внимание на няколко пропуснати неща и на такива, които при други обстоятелства, вероятно бихме пропуснали. Едно от тези неща е първата официална снимка от „The Meg” – предстоящата екранизация на романа на Стив Олтън „Meg: A Novel of Deep Terror”, разказващ за оцелял до наши дни кръвожаден мегалодон.

The Meg” дълго време беше в development hell и честно казано, не вярвахме, че ще бъде реализиран като нещо повече от Z-movie, който да се завърти по SyFy, но преди малко повече от година „звездите се подредиха“ и снимките на филма най-накрая стартираха начело с режисьора Джон Търтълтауб. Със стартирането на продукцията беше разпространена и снимка зад кулисите на двамата главни актьори във филма Джейсън Стейтъм и Ли Бинбин, но сега е ред да видим и истинската звезда на филма – 20 и кусур метрова праисторическа акула.

джейсън стейтъм в the meg

Всъщност не сме сигурни дали гладно усмихващата се гад е мегалодонът с главно М (даже сме сигурни, че не е), но честно казано, няма значение. Важното е, че все пак е някаква гад, което е доста по-добре от двама убавци сред декорите. Все пак крийчърите са основната причина да имаме какъвто и да е било интерес към този филм и чакаме да видим още. Ето и официалния синопсис на филма.

Дълбоководна подводница, част от международна програма за изследване, е нападната от гигантско създание, което сме смята за изчезнало, и сега лежи извън строя на океанското дъно, с хванат в капан екипаж. Противно на желанията на дъщеря му Суин (Ли Бинбин), китайският визионер и океанограф (Уинстън Чао) наема експерта в дълбочинни спасявания Джонас Тайлър (Джейсън Стейтъм) да избави екипажа на подводницата – и самия океан – от неудържимата заплаха: 22-метровата акула, известна като Мегалодон. Това, което никой не предполага, е, че преди години Тайлър вече се е срещал със същото ужасяващо създание. В екип със Суин, той трябва да се пребори със страховете си и да рискува собствения си живот, за да спаси всички, които са в капан на дъното… изправяйки се още веднъж лице в лице с най-големия и страшен хищник на всички времена.

Режисьор на „The Meg” е Джон Търтълтауб („Феномен”, „Инстинкт”, „Съкровището”), а в ролите са Джейсън Стейтъм, Ли Бинбин, Руби Роуз, Маси Ока, Клиф Къртис, Рейн Уилсън, Робърт Тайлър, Олафур Дари Олафсон, Джесика МакНейми, Уинстън Чао и други.

Новата премиерна дата на филма е 10 август 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. на 30-и декември, преди ебем ти колко години, в кино Иван Вазов, на Скобелев (5-те кюшета) гледах „Подводна звезда 6“
    Това много ми мяза на него

  2. „Подводна звезда 6“ е малко като „Leviathan“ от 1989 г. – и двата са си чист rip-off на „Пришълецът“. Докато „Мегалодон“, поне що се отнася до романа, по-скоро следва каноните на Майкъл Крайтън и е по-близък до „Джурасик парк“ (в откриващата сцена на книгата мегалодонът изяжда цял тиранозавър, който безразсъдно е нагазил в крайморските плитчини).