Добри поличби

Не мина много време – само месец-два – и вече новините са готови да се материализират в образ! Потривайки доволно ръце покрай все по-сериозно оформящия се екип на телевизионната адаптация на „Добри поличби”, ръководена лично от Нийл Геймън, оставаме все още в трепетно очакване кой ще влезе в ролята на Смърт (със сравнително малка, но забележителна поява), а междувременно ни изненада един официален поглед към самия архангел Гавраил. Доста е спретнат и сериозно-шикозен, не мислите ли?

Джон Хам като архангел Гавраил
Джон Хам като архангел Гавраил

Когато споделихме подробности за ангажирането на Джон Хам в проекта, не сме подозирали, че ни очаква такова „небесно” величие! Вероятно помните, че Нийл Геймън обещава по-сериозно ангелско присъствие – така, както са искали да сторят навремето с Тери Пратчет, когато се е заговорило за филмова версия на уникалната им история. Много ни кефи стиловия и цветови синхрон между чепичките на шефа – „главния вестоносец на Господ” и на Азирафел! И макар събитията да предлагат известно изцапване и сериозно влияние върху външния вид на участниците в тях, отсега можем да се обзаложим, че архангелската безупречност ще бъде поддържана непроменена, без значение от кризисните ситуации, които предстоят.

Докато Азирафел и Кроули (ангелско-дяволския приятелски тандем и главни действащи лица) се опитват да предотвратят окончателното опустошение на нашия свят (просто им харесва да живеят в него като уж-обикновени хора), което би трябвало да се случи с активното съдействие на Антихриста (а той е 11-годишно момче с разбирания за света, по-различни от очакваното), „правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър” започват да се подреждат и най-странното – да се сбъдват!

Освен Майкъл Шийн (Азирафел) и Дейвид Тенант (Кроули), в актьорския екип са включени още Миранда Ричардсън, Майкъл МакКийн, Нина Сосаня, Джак Уайтхол, Мирей Инос (Война), Лурдес Фаберас (Замърсяване), Юсуф Гейтуд (Глад), Джон Хам (Гавраил), Анна Максуел Мартин (Велзевул) и др. Режисьор и изпълнителен продуцент е Дъглас Маккинън („Dirk Gently”, „Doctor Who”, „Sherlock: The Abominable Bride), а „шоурънър” е самият Геймън.

Добри поличби” („Good Omens“), е копродукция между  Amazon и ВВС, като в момента продължават снимките във Великобритания и се очаква да бъде излъчена по Amazon Prime Video чак през 2019, в повече от 200 държави и територии, а на Острова ще може да бъде видяна малко по-късно по BBC Two. Нямаме търпение (вече)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *