Норвежката катастрофична драма „The Wave” („Bølgen”) на Роар Утауг не се оказа откровението, за което говореха повечето хора, но все пак беше подобрение на фона на всичко, което предлага Холивуд в жанра през последните години. По тази причина сме любопитни да видим какво ще се получи и с предстоящото му (своеобразно) продължение „The Quake“ („Skjelvet“) и дали ще може да отсрами филмите със земетресения, след като „Сан Андреас” на Брад Пейтън и Скалата (очаквано) се оказа сериозно разочарование.

Все още няма големи подробности за сюжета, но за подобен род филм и малкото, което знаем, ни е достатъчно. Осло е разтърсен от голямо разрушително земетресение, а в епицентъра (the pun is very much intended) на събитията се оказват героите на Кристофер Йонер и Ане Дал Торп, познати ни от „The Wave”. Този път на режисьорския стол сяда Джон Андреас Андерсен („Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama“), най-вероятно защото Роар Утауг е бил прекалено зает с „Tomb Raider: Първа мисия“.

Вижте първия тийзър трейлър, който представя кратка история на по-големите земетресения в Норвегия и само загатва за предстоящата катастрофа надвиснала над Осло.

На този етап е прекалено рано за коментари, предпочитаме да видим поне един пълен трейлър и тогава да говорим. Ако трябва да сме честни, не очакваме много, но се надяваме да има поне нещичко, което да придава на филма някаква индивидуалност. Любопитни сме и на какво ниво и с какви мащаби ще са разрушенията.

За финал вижте едно задкулисно видео и една предварителна визия.

aaa1235

the-quake-20171230

Режисьор на „The Quake“ („Skjelvet“) е Джон Андреас Андерсен („Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama“), а в ролите са Кристофер Йонер, Ане Дал Торп, Йонас Хоф Офтебро, Едит Хаагенруд-Санде и др.

Премиерата е 30 август 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *