Въпреки че далеч не е най-опитният режисьор, С. Крейг Залър привлече вниманието ни с отличния „Bone Tomahawk“ с Кърт Ръсел и затова следим кариерата му доста отблизо. Отразявали сме вече излезлия „Brawl In Cell Block 99“ с Винс Вон и предстоящия „Dragged Across Concrete“ с Мел Гибсън и Винс Вон, който в момента е в постпродукция, а сега научаваме за още един предстоящ проект, отново с грабващо заглавие (това се очертава като негова запазена марка). „Hug Chickenpenny“ ще е екранизация по романа на Залер „Hug Chickenpenny: The Panegyric of an Anomolous Child“, който описват като „готически“, „хорър приказка“ и „Дикенсов прочит на „Човекът слон“ (един доста общ, но все пак любопитен синопсис може да видите по-долу).

The Jim Henson Company ще са продуценти и дизайнерите от Jim Henson’s Creature Shop ще работят над аниматронния главен герой Хъг или поне над една негова аниматронна версия – засега няма много информация и все още не успяваме да се ориентираме какво точно се готви. Все пак участието на създателите на Мъпетите е леко неочаквано, защото по всичко личи, че „Hug Chickenpenny“ няма да е насочен към по-малките зрители (а вероятно няма да е подходящ и за по-чувствителните души). Ето го обещания синопсис на романа, за да добиете поне някаква представа за какво става дума:

Хъг Чикенпени е аномалия, трагично роден и с неясен произход. Асиметричното бебе с бяла коса предизвиква едновременно гняв и съчувствие в сиропиталището, докато един ден възрастен ексцентрик го осиновява като домашен любимец. Оптимистичният дух на момчето е поставен на изпитание в новия дом, където е изложен на различни предубеждения. Дали Хъг и неговите звездни мечти ще оцелеят в жестокия и осъдителен свят?

Все още няма информация кога ще започнат снимките на „Hug Chickenpenny“, но книгата се очаква да излезе на 23 януари 2018 и ние сериозно се замисляме дали да не ѝ хвърлим едно око. Ако нямаме търпение може да пробваме и някой от предишните четири романа на Залър, но като цяло бихме предпочели той да се съсредоточи повече върху писането на сценарии и режисурата.

hug chickenpenny

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *