Терън Еджъртън
Тарън Еджъртън

Отдавна не бяхме ъпдейтвали информацията около предстоящата екранизация на „Robin Hood: Origins” (всъщност единствената ни новина е отпреди почти година) и честно казано, съвсем бяхме забравили, че подобен проект не само съществува на ниво идея, а че дори търпи (както се оказва) сериозно развитие.

Да припомним набързо, че в проекта, продуциран от компанията на Леонардо Ди Каприо Appian Way Productions, в чорапогащника на прочутия шеруудски рецидивист влиза звездата от „Kingsman: The Golden CircleТарън Еджъртън, а компания ще му правят още Джейми Фокс в ролята на Мургав Джон, Джейми Дорнан като Уил Скарлет, познатата от „The Knick” Ив Хюсън в ролята на „девицата“ Мериън и Бен Менделсон в ролята на шерифа от Нотингам.

Режисьор на „Robin Hood: Origins” е дебютантът в пълнометражното кино Ото Батърст, познат ни предимно от страхотния „Peaky Blinders”, както и от първия епизод на антологията „Black Mirror“ („The National Anthem“). Любопитното около Батърст е, че той е държал да повери ролята на основния си персонаж именно на Тарън Еджъртън, което предвид неотложните ангажименти на младока в „Kingsman: The Golden Circle“, предизвикало известно забавяне на снимките, планирани (и осъществени впоследствие) основно в Дубровник, Франция и Унгария.

В крайна сметка от Еntertainment разбираме, че снимките на „Robin Hood: Origins” са приключили още през май тази година, като към момента все още липсва информация относно бюджета на филма и неговия възрастов рейтинг (макар че конкретно за последното не трябва да сме гении, за да предвидим класическия PG13). От изданието разпространяват също така и първите официални кадри, разкриващи визията на някои от основните персонажи. Вижте ги:

Терън Еджъртън (Робин Худ)
Терън Еджъртън (Робин Худ)
Таерън Еджъртън (Робин Худ) и Ив Хюсън (Мериан)
Таерън Еджъртън (Робин Худ) и Ив Хюсън (Мериан)
Джейми Фокс (Мургав Джон) и Терън Еджъртън (Робин Худ)
Джейми Фокс (Мургав Джон) и Тарън Еджъртън (Робин Худ)

Сценарият на тази нова версия на историята за Робин Худ е дело на Джоби Харълд („King Arthur: Legend of the Sword”), което сякаш навява на мисълта, че и тази адаптация ще запази тенденцията от последните години за представяне на по-непретенциозен, свеж поглед върху класическите истории, а продуцентът Базил Иванюк („Сикарио“, „Джон Уик“) сякаш подкрепя нашите подозрения със следния ентусиазиран коментар:

Смятам, че убийственият каст улавя приключението, забавлението и духа на Робин Худ и именно защото това е история на произхода, сме избрали да започнем от самото начало. Това е историята на хлапе, отправило се на война с мисълта, че е тръгнало на голям Кръстоносен поход. Постепенно осъзнавайки, че е било излъгано, хлапето се завръща обратно у дома, откривайки общество, което го отхвърля и в което бедните стават все по-бедни, а богатите все по-богати. Това, което нашият сценарист Джоби Харълд е успял да направи, е да осъвремени историята и да я направи по-младежка, гневна и енергична.

На база този коментар оставаме с впечатлението, че „Robin Hood: Origins” действително ще се разграничи от дискусионната алтернативна версия на Ридли от 2010-та и ще се придържа по-скоро към класическата и по-приключенска структура на любимия ни „Robin Hood: Prince of Thieves”, което на този етап приветстваме. Въпреки че е прекалено рано за спекулации, убедени сме, че изборът на Тарън Еджъртън (Робин Худ) и Ив Хюсън (Мериан) съвсем не е случаен, а е предизвикан по-скоро от амбицията на продуцентите евентуално да създадат франчайз, ако приходите от „Robin Hood: Origins” отговорят на техните очаквания. Тепърва предстои да видим доколко потенциалът ще бъде оползотворен.

Джейми Дорнан (Уил Скарлет) след като току-що е показал на колегата си Тим Минчин (Отец Тък) своята pleasure room
Джейми Дорнан (Уил Скарлет) след като току-що е показал на колегата си Тим Минчин (Отец Тък) своята pleasure room

Режисьор на „Robin Hood: Origins” е Ото Батърст, а в ролите ще видим Тарън Еджъртън, Джейми Фокс, Бен Менделсон, Ив Хюсън, Джейми Дорнан, Тим Минчин, Пол Андерсън и др. Оператор на филма е Джордж Стийл („Peaky Blinders”).

Премиерата на филма е предвидена (включително и за IMAX) на 21 септември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments