ева грийн и алисия викандер

Осъзнаваме на какво се дължи първоначалният импулс много хора (предимно от мъжки пол) да обърнат внимание на „Euphoria” – изключително хубавите звезди на филма Ева Грийн и Алисия Викандер, още повече, че най-ранните реклами материали загатваха за някаква форма на интимност между тях, което допълнително провокираше интереса. Дето се вика, лошо няма, но за наша радост, англоезичният дебют на шведската режисьорка Лиса Лангсет („Pure”, „Hotell”) предлага много повече от елементарно използване на красотата и сексапила на двете актриси и филмът всъщност има какво каже по една-две доста сериозни теми.

Действието на „Euphoria” се развива в близко бъдеще и се фокусира върху две отчуждени и различни по характер сестри – екстровертната фотографка Инес (Викандер) и интровертната Емили (Грийн). Двете предприемат пътуване до „най-красивото място на този свят” – имение в горите на европейска провинция, където Инес научава ужасяващата истина, че сестра ѝ умира и иска сама да избере края си. Ужасена, Инес се бори да разбере мотивите на сестра си, докато двете се изправят срещу проблемите от миналото и по-важното, срещу тяхното бъдеще…

Вече сме виждали един кратък тийзър на „Euphoria”, но сега е ред на първия пълен трейлър, който ни дава по-добра представа за атмосферата на филма и за някои допълнителни измерения на историята. Вижте.

Определено в този трейлър се виждат няколко „фалшиви нотки“, които могат да обяснят не особено… еуфоричните отзиви, които получава „Euphoria”. Ние обаче имаме твърдото намерение да гледаме филма и щяхме да го направим дори и без участието на Ева Грийн и Алисия Викандер. Просто доста от темите са ни интересни (за евтаназията като цяло и за различните проявления на любовта при човек, приел смъртта си) и ни е любопитно какво би направил с тях режисьор като Лангсет.

плакат

Режисьор и сценарист на „Euphoria” е Лиса Лангсет, а в ролите са Алисия Викандер, Ева Грийн, Шарлот Рамплинг, Чарлс Данс, Ейдриън Лестър и Марк Станли.

Шведската премиера на филма е 2 февруари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *