liu-yifei-to-lead-disneys-live-action-mulan-696x464

В момента, в който се сетим, че засега „Красавицата и Звяра” водят годишната боксофис класация по приходи, си представяме, че най-безмилостно вадим поредното сърце на „операционната” маса. Не може да има логично обяснение на този факт, което да е достатъчно аргументирано, за да потуши възмущението ни от демонстрирания масов, „усреднен” вкус на зрителите и единствената утеха засега е, че предстои появата на екран на „Star Wars: Последните джедаи” (не е нужно да поясняваме, че приходите и от тези билети за кино ще отидат в „Къщата на Мишката”). И ето как Disney продължават да имат основания за максимално ефективно реализиране на всичките си (разнопосочни) творчески планове.

След тях е и идеята за игрални филми по класики като „The Lion King”, „Aladdin” и „Dumbo”, а също и да не забравяме тоталния стремеж към всеобща етническа (и всякаква друга) толерантност (с често изпадане в social-justice-изцепки) – работи се и по игрална версия на „Mulan”. Че оригиналният рисуван филм от преди (почти) 20 години се превърна в класика – това е безспорно, както и фактът, че образът на шантавия миниатюрен дракон Мушу беше едно от най-чаровните попадения в историята. Естествено, за това допринася до голяма степен неговият… глас, взет назаем от Еди Мърфи (в добрите му години! няма как да забравим, че и магарето на Шрек говори като него). Отдавна се говори за игрална версия на „Mulan” – едно време Ян де Бонт щеше да режисира Джан Дзъи, но тази идея се разпадна; миналата година стана ясно, че Анг Лий е отказал да застане начело на проекта, а с днешна дата имаме и режисьор, и актриса.

Китайската актриса Лиу Ифей, позната и като Кристъл Лиу, ще влезе в ролята на Мулан, режисирана от Ники Каро („The Zookeeper’s Wife”). Според информацията на THR, екип от кастинг-режисьори е посетил пет континента, за да се срещне с почти 1000 кандидатки за ролята – изискванията са момичетата да владеят бойни изкуства, да говорят английски език и да имат „звездно излъчване”. Макар че Лиу все още не е познато име в САЩ, тя ще се превърне в едно от лицата на оживелите Дисни-приказки. Последният филм с нейно участие е фантастичната романтична история „Once Upon a Time”, която в Китай печели 82,3 милиона долара. Лиу доказва способности и в екшъните „The Forbidden Kingdom” и „The Assassins”.

Все още няма начална дата на снимки, както и информация кой ще влезе в ролите на Шанг и зловещия Шан-Ю, а също се очаква решение за дракончето, така че Disney имат да правят още много уточнения по „Mulan”, но за момента се знае, че искат да пуснат филма на екран през 2019 година. Ще очакваме още подробности за игралната адаптация, инфото за която която следим с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мулан е първият филм, който гледах на кино и ми се ще да се получи готина екранизация, макар че нищо до момента на свидетелства, че Дисни могат да конвертират успешно анимациите си.

  2. Това девойче мога да му избоча кочинката без да се замислям, за ролята на Мулан е ок визуално, но с бойните изкуства не съм сигурен, че е особено напреднала, като видях какво правеше в Забраненото Кралство, където един 3 минутен бой между Джеки и Джет филм не прави. Дисни сега започват нов цикъл с техните преродени екранизации на анимираните им версии, само че някои от тях не съм сигурен как точно ще ги направят live action – The Rescuers 1&2, Basil the great mouse detective, Robin Hood то е ясно, че ще са CGI ама може би е по-хубаво някои да си останат само с анимацията, от всички направени досега само Красавицата и Звяра беше сносно направен, останалите ги изгледах и не бях впечатлен от резултата.