Последно сме споменавали проекта на Анди Съркис, наречен (преди време) „Jungle Book: Origins”, преди много сезони – тогава, във вече забравеното време на 2014 година все още съществуваше елементът на съревнование между Disney и Warner Bros. кой пръв ще успее да реализира подготвяните екранизации по Ръдиард Киплинг. И още преди Джон Фавро да обере много овации през 2016 година с неговата прекрасна игрална версия на добре познатите роман и анимационен филм, проектът на Съркис беше лееекинко „отложен” във времето.

Сега благодарение на Variety става ясно, че е променено и заглавието (което отдавна трябваше да се случи) и вече историята се нарича „Маугли” („Mowgli”). Подсещаме, че в екипа на Съркис участват Крисчън Бейл, Кейт Бланшет и Бенедикт Къмбърбач с изпълнения, които включват вездесъщата технология „motion capture”.

В обновяването на информацията по „статуса” на този проект се обръща внимание на факта, че игралната версия на Disney е вдъхновена основно от анимационния филм на същата компания от 1967 година, докато адаптацията на Съркис черпи „директно от извора” – романа на Киплинг от 1894 година, в който главен герой на историите е малкото индийско момче Маугли, отгледано от вълци, което се опитва да намери своето място – между джунглата и близкото до нея човешко селце… Очаква се в центъра на историята да бъде самият малчуган, а не толкова животните около него, както и трудната борба между дивото, в което той е израснал, и цивилизацията, на която принадлежи…

Самият режисьор е оставил за себе си ролята на Балу, а Роан Чанд се превръща в Маугли. Багира ще бъде озвучен от Крисчън Бейл, Каа е Кейт Бланшет, като Шир Хан ще се вихри всеобщият любимец Къмбърбач. Във филма участват още Наоми Харис (Ниша), Питър Мълън (Акела), Джак Рейнър (братът на Маугли, Улф), Еди Марсан (Вихаан), Том Холандер (Табаки), Фрейда Пинто (Месуа), Матю Рис (Локууд).

Всички очакваме с нетърпение тази история, разказана от Съркис, който обещава мрачен и сериозен филм, с възрастово ограничение 13 години. Той междувременно успя да дебютира като режисьор с друг филм („Breathe”) и продължава да поднася страхотни изненади с поредицата „Планетата на маймуните”, където всеки кадър е доказателство за изключително внимание към детайлите, безупречен стил и невероятен професионализъм.

Сценарият на „Маугли” е дело на Кали Клоувс; един от копродуцентите на филма е сценаристът на „Хари Потър” Стив Клоувс, а Алфонсо Куарон е обещал помощта си като съветник, като не държи да бъде обявяван във финалните надписи.

Плановете за „Маугли” („Mowgli”) в момента са да се появи на кино на 19 октомври 2018 – да видим дали ще ги спазят. И вече не е ли време за (някакъв) трейлър, все пак снимките са приключили отдавна…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments