margot robbie wallpaper

Марго Роби е във вихъра на славата, в центъра на прожекторите – и във въображението на доста кинаджии като героиня във филмите им. След наелектризиращата Харли Куин в „Отряд самоубийци”, която изтри лошите впечатления от „Легендата за Тарзан”, и особено след „I, Tonya” – филм, в който според специалистите Роби е неузнаваема, 27-годишната красавица се впуска в много нови киноавантюри, като една от тях е „Mary, Queen of Scots”.

Във филма, посветен на Мария Стюарт по биографичната книга „My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots”, Марго Роби ще влезе в… корсетите на Елизабет I. Което си е доста рисково начинание – най-малко поради факта, че преди 20 години самата Кейт Бланшет пое ролята на легендарната британска кралица и след десетките награди и номинации за „Elizabeth” на Шекар Капур е много трудно някой да се опита дори да се доближи до този образ, без да започнат неизбежните сравнения. Очевидно за Роби това не е проблем и тя сериозно се е задълбочила в ролята си. Ето какво споделя тя за връзката между Мария Стюарт и Елизабет:

Всички манипулират отношенията между двете кралици. Сложно е, трагично и много странно да не можеш да бъдеш искрен с единствения друг човек в този свят, който може да те разбере, просто защото и той самият се намира в абсолютно същото положение като твоето…

Филмът „Mary, Queen of Scots” е пълнометражен дебют на театралната режисьорка Джоси Рурк, по сценарий на Бо Уилимън („House Of Cards”). Ето какво споделя Рурк пред EW:

И двете, всяка по собствен начин, прави големи жертви в опита да съществуват и да действат в този свят, доминиран от мъже. Конфликтът не е по между им. И двете кралици се изправят срещу правилата на специфичната среда, в която живеят, и която ги насъсква една срещу друга.

mary-queen-of-scots-margot-robbie mary-queen-of-scots-saoirse-ronan

Вече бяхме виждали как ще изглежда Сърша Ронан в ролята на Мария и беше време да хвърлим поглед и към царствената сериозност на Марго Роби, за да се убедим, че се заформя едно увлекателно пътешествие в миналото със заявка за сериозен драматичен заряд. Ето какво гласи официалният синопсис на подготвяния филм:

Mary, Queen of Scots” изследва бурния живот на чаровната Мария Стюарт – станала кралица на Франция на 16 години, тя овдовява на 18 и отказва да се омъжи повторно. Решава да се върне в родната Шотландия и да обяви претенциите си към трона, който й се пада по право. Но Шотландия и Англия се управляват от силната и амбициозна Елизабет I. Всяка от младите кралици наблюдава своята „сестра” със страх и възхищение. Съпернички за властта и в любовта, двете владетелки в изцяло мъжки свят трябва да решат как да си „поиграят” с бракове и рокади, за да изтъргуват така желаната независимост. Решена да не се отказва от правата си, Мария отправя претенции към английския трон и заплашва суверенитета на Елизабет. Предателство, бунт и заговори във всеки от кралските дворове поставят в опасност двата трона – и променят кардинално хода на историята…

В „Mary, Queen of Scots” участват още Дейвид Тенант, Гай Пиърс, Джак Лоудън (Dunkirk), Джо Алуин (Billy Lynn’s Long Halftime Walk), Мартин Компстън (Sweet Sixteen), Брендън Койл (Downton Abbey) и др.

Премиерата е 2 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *