fantastic-beasts-2-20171229

Много често се чувстваме изкушени да се завръщаме в магичния свят на Дж. К. Роулинг – всички знаем, че ще има няколко поредни нови предизвикателства, свързани с магии, мъгъли и магьосници, и не ни трябва много, за да се „отбием” информационно в новата посока на Нют Скамандър – Париж. Има още доста време, докато „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” се появи на екран, но рижите къдрици на Еди Редмейн се развяват в комбинация с артистично манто и в компанията на Дан Фоглър, който отново влиза в ролята на щатския мъгъл Джейкъб Ковалски. Warner Bros. очевидно са подхванали рекламната кампания отдалече, защото пускат „въдички” с официални снимки в различни издания – погледът към двамата приятели е публикуван от списание „GamesRadar/Total Film”, а при колегите от „Empire” Скамандър е в компанията на Тина Голдстейн – прави впечатление, че се оглеждат озадачено и/или уплашено и са застанали пред нещо, което наподобява рафт, запълнен с куфари. Дали това са магически пособия, подобни на познатия куфар от първата история „Фантастични животни и къде да ги намерим” – въобще нямаме представа! Просто нямаме нищо против да си фантазираме, понякога – повече от необходимото.

еди редмейн и катрин уотърстън

Важно е да припомним, че на финала на първата история Колин Фарел „предаде щафетата” на Джони Деп – черният магьосник Гриндълуолд разкри истинското си лице и действието във филма, посветен на неговите престъпления, започва буквално няколко седмици след като приключиха проблемите с фантастичните животни и непознати сили в Америка – годината е 1927.

Гриндълуолд успява да избяга от MACUSA (Магичният конгрес на Съединените Щати) и започва да събира последователи, повечето от които не подозират истиинската му цел – да създаде чистокръвни магове, които да властват над не-магичните същества. В опит да осуети плановете на Гриндълуолд, младият Албус Дъмбълдор призовава бившия си ученик Нют, който се съгласява да помогне на общото дело, като не може да предположи какви опасности ги очакват. Любовта и лоялността са поставени на изпитание – дори след най-добрите приятели и в семействата на все по-сериозно разделения свят на магьосниците…

В актьорския екип на „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” отново ще видим, освен Редмейн, Фоглър и Джони Деп, още Джъд Лоу (Дъмбълдор), Катрин Уотърстън като аврора Тина, Алисън Судъл като сестра й Куийни, Езра Милър като съществото Кридънс (тайнствено оцелял). Във филма участват също Клаудия Ким като Маледиктус (носи проклятие, което я принуждава да се превръща в звяр, позната още като Момичето-Змия), Калъм Търнър в ролята на по-големия брат на Нют, герой от войната и ръководител на Аврорите в Британското министерство на магията, и Зоуи Кравиц като Лета Лестранж – момичето, разбило сърцето на Нют и годеница на брат му. Към компанията сее присъединяват и Уилям Надялам (в ролята на магьосника Юсуф Кама), Ингвар Сигурдсон (като наемника Гримсон), Олафур Дари Олафсон (в ролята на Скендер – управител на магьосническия цирк) и Кевин Гутрие (като Абърнати, шефа на Тина и Куийни в MACUSA…

Вярваме на Дейвид Йейтс, който работи неотлъчно по пресъздаването на света, описан от Дж. К. Роулинг, вече в продължение на десетилетие (и ще има ангажимент да довърши започнатото поне до 2024 година). Продуценти на продължението-предистория (на сагата за Хари Потър) са авторката и сценарист на филма Роулинг, Дейвид Хейман, Стив Клоувс и Лайънъл Уиграм.

Премиерата на „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” (втората от общо пет части) е на 16 ноември 2018 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *