The Post - Том Ханкс и Мерил Стрийп

Ето го къде е 22 декември, когато е премиерната дата на вдъхновената от действителни събития драма „The Post” на Стивън Спилбърг, и няма време за излишно размотаване – само броени дни след дебюта на първия официален кадър от филма, директно скачаме на трейлър. При това не става дума за някакъв тийзър, а за класически пълен трейлър, който надлежно разкрива историята и, поне според нас, е пределно ясен по отношение на това, което можем да очакваме.

Припомняме, че „The Post” е вдъхновен от сблъсъка на The Washington Post с правителството на Съединените щати по повод така наречените „Pentagon Papers” – секретна военна информация, която през 1971 г. изтича в пресата, благодарение на аналитика Даниел Елсбърг. В документите се съдържа информация, че администрацията на Линдън Джонсън е лъгала както народа, така и Конгреса, и тайно е ескалирала войната във Виетнам. Главният редактор на Washington Post Бен Брадли (Том Ханкс) и издателката Кей Греъм (Мерил Стрийп) обединяват сили с New York Times, борейки се за правото да публикуват документите.

Вижте.

Изглежда ни точно така, както очакваме да изглежда филм на подобна тематика, направен от Стивън Спилбърг. Това за някои хора може да е плюс, но за други да е минус – лично за нас е първото. Трейлърът е визуално доказателство за потенциала на „The Post” (включващ интересната, изключително актуална и днес история и отличния творчески екип).

Режисьор на „The Post” е Стивън Спилбърг, по сценарий на Лиз Хана. В ролите са Том Ханкс, Мерил Стрийп, Алисън Брий, Кари Куун, Дейвид Крос, Брус Грийнуд, Трейси Летс, Боб Оденкърк, Сара Полсън, Джеси Племънс, Матю Рис, Майкъл Стълбарг, Брадли Уитфорд, Пат Хийли, Зак Уудс и др.

Филмът ще дебютира в ограничен брой киносалони на 22 декември, а в широко разпространение влиза на 12 януари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. „If we don’t act, the whole country will lose…“

    Oscar bait – и не се опитва да го крие. Все по-съмнителен избор на проекти от страна на бай Стив.

  2. Стивън Спилбърг е от режисьорите, които и филм по телефонния указател да снимат, пак ще изглежда върха. Но че е Oscar bait – действително няма съмнение.