Peter Rabbit

Нещата в градината изглеждат все по-сериозни! Знаем на какви лудории е способен Джеймс Кордън и вече видяхме с каква завидна енергия е заредил своя Питър. Колкото повече наближава срещата с прочутия заек и неговите приятели, толкова по-разнообразни вероятно ще стават включванията от „земята на прадедите”, чиито жители трябва да отвоюват отново позициите си, леко загубени с пристигането на един нов човешки обитател.

Режисьор на „Peter Rabbit”, семейната комедийна история, създадена преди повече от век от Биатрикс Потър и позната на няколко поколения читатели, е Уил Глук („Лесна, А?”, „Friends with Benefits”, „Annie”), а CGI-сътворената визия не е досадно непоносима. Очакваме детско забавление, на което (може би) и на възрастните няма да им е скучно…

Абсолютно сме убедени, че независимо от финалния резултат, популярността на героите ще провокира интереса на много зрители в киносалоните. Приключенията изглеждат наистина забавни, пък и гонитбите с Глийсън, който лесно се трансформира в злобничко юпи, са доста зрелищни. Все пак не забравяме, че това е само трейлър и много се надяваме да не видим всички интересни и забавни моменти в рекламните откъси, за да има с какво да ни изненада и самият филм.

Заедно с Кордън в актьорския екип са се включили още Марго Роби, Елизабет Дебики и Дейзи Ридли – в ролите на тризначките Флопси, Мопси и Пухчо, също Роуз Бърн, а Донал Глийсън е в ролята на мистър МакГрегър. Сценарият е дело на режисьора Глук в съавторство с Роб Либър и е вдъхновен от книгите на Биатрикс Потър. Нека подсетим за какво иде реч:

Зайчето Питър, готов за приключения и бели, който омагьосва вече няколко поколения малки читатели и слушатели, поема главната роля в една съвсем нова, негова и съвременна комедия с особен характер. В този филм враждата между Питър и господин МакГрегър (Глийсън) ескалира неимоверно, тъй като те са съперници за вниманието на добросърдечната съседка, която много обича животни (Бърн). Джеймс Кордън вкарва забележителен дух, доста закачливи елементи и дивашки чар в познатия образ на заека…

Ако този трейлър и обещанието за „Peter Rabbit” събуждат асоциации с „Paddington” – не сте далеч от истината, и в двата филма има говорещи животни и шантави британски приключения. Само подозиираме, че заешкият ще бъде доста по-дивашки и изпълнен с пакости, което ще се хареса супер-много на малките зрители.

Peter Rabbit

Срещата с бързоногия, цапнат в устата Питър е на 9 февруари 2018 година. Да видим какво ще се случи дотогава…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *