Всички добре знаем, че „лудостта ходи по хората” – и Джеймс Франко не е изключение! Казваме го в най-добрия смисъл на този израз, защото само напълно отдаден на творческите си пориви човек може да се предаде до такава степен в плен на един образ, че да побърка дори и най-добрите си приятели на снимачната площадка, защото вече не виждат в него Джеймс, а… някой друг. В случая става дума за Томи Уисо и авантюрата „The Disaster Artist”, която вече се сдоби с още един, различен трейлър и в него са включени част от характеристиките на водещи специалисти в света на киното. Кой да предположи, че филма за правенето на един от най-лошите киноексперименти на всички времена – „The Room” (наречен „Гражданинът Кейн” на лошите филми”!) ще предизвика впечатляващ отзвук и страхотен интерес у феновете на независимото кино? Разбира се, почитателите на Франко бяха убедени, че „The Disaster Artist” ще се превърне във фурор – вижте!

Вярваме, че до голяма част постигнатото до момента и възторжените отзиви, с които вече се окичи филма след премиерата му в Торонто, се дължи на работата на сценаристите Скот Нюстадер и Майкъл Х. Уебър („(500) Days of Summer”), които адаптират книгата на Грег Сестеро и Том Бисел „The Disaster Artist: My Life Inside The Room”. В ролята на най-добрия приятел влиза по-малкото братче на Джеймс – Дейв Франко, а в останалите роли са старите приятели Сет Роугън, Зак Ефрон плюс Алисън Бри, Кристен Бел, Джош Хътчерсън, Адам Скот, Ари Грейнър, Джейсън Мандзукас, а също Шарън Стоун, Мелани Грифит, Дж. Дж. Ейбрам, Брайън Кранстън плюс „камео-поява” на самия Томи Уисо. Шапка им сваляме на А24 и New Line Cinema, че се ангажират с подобни проекти, които излизат извън всякакви очаквания, презентации и клишета и със сигурност са рискови авантюри, независимо от „звездите”, които искат да се „налудеят” с шантави идеи. В случая Джеймс Франко явно добре си е преценил силите, защото да се захванеш с подобно превъплъщение И да държиш да режисираш означава буквално за известно време да изчезнеш от света като самия себе си – и да се превърнеш в някой друг. Което той успешно е направил, твърдят очевидци от снимачната площадка!

Припомняме синопсиса на филма, а след това може да видите един разтърсващ трейлър на самия филм „The Room”, създаден, изиргран и режисиран от Томи Уисо.

The Disaster Artist” е направен в чест на радостта и лудостта от създаването на филми и проследява шантавите приключения на ексцентричния кинаджия Томи Уисо и неговия най-добър приятел, актьора Грег Сестеро. Двамата неподлежащи на описание аутсайдери се местят в Лос Анджелис и се опитват да реализират холивудската мечта, като решават да направят техен си, собствен пълнометражен филм. Начинанието им се превръща в непредвидима и нелепо-забавна, незабравима продукция. А резултатът е един от най-прочутите със своята негледаемост, странен и култово-лош филм на всички времена – „The Room”.

 

След премиерата през септември в Торонто, „The Disaster Artist” се представя на известен брой фестивали в целия свят (стискаме палци на нашия „кореспондент” в Солун да се дореди за билети на 10 ноември!), като разпространението му във Великобритания и Щатите (ограничен брой киносалони) стартира на 1 декември. От 8 декември ще може да бъде видян във всички кина на САЩ, а от януари 2018 – и в доста страни в целия свят. Искрено се надяваме и Академията да оцени усилията на Франко… Ще видим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *