Малък голям живот

Адски харесваме Александър Пейн („Съперници“, „Отбивки“, „Потомците“, „Небраска“) и досега не сме оставали наистина разочаровани от негов режисьорски проект. При тази ситуация няма как да не очакваме с голям интерес предстоящата му, притежаваща доста любопитна концепция, фантастична социална сатира „Малък голям живот“ („Downsizing”), въпреки че филмът не бе приет особено добре по време на фестивалния си показ.

Действието на „Малък голям живот“ се развива в свят, в който като решение на пренаселването и изчерпването на ресурсите на планетата, учените са открили начин да смаляват хората до размер от 13 сантиметра. „Малките“ хора живеят в специално построени градове, радвайки се на висок стандарт и охолство (парите им от реалния свят се мултиплицират многократно в малкия). В центъра на историята са семейство Пол (Мат Деймън) и Одри Сафранек (Кристен Уиг), които решават да зарежат изпълненото си със стрес ежедневие и да се подложат на процедурата по смаляването. Дали обаче новият им живот ще е толкова розов, колкото обещават рекламите?

Досега сме виждали няколко реклами на филма, но най-новият трейлър като че ли дава най-добра представа за това, което можем да очакваме.

Цялостната концепция и това, което виждаме в рекламите на „Малък голям живот“, ни допадат много и щяхме да искаме да видим филма, дори и да не беше на Александър Пейн. Ще излъжем обаче, ако кажем, че не сме съвсем притеснени от лошите отзиви – принципно не обръщаме голямо внимание на подобни, особено ако касаят жанрови филми, но този път критиките, които четохме, ни звучат доста резонно. Все пак сме оптимисти, че на нас филмът ще ни допадне и се надяваме, че ще можем да го видим на голям екран.

Малък голям живот

Режисьор на „Малък голям живот“ („Downsizing”) е Александър Пейн („Съперници“, „Отбивки“, „Потомците“, „ Небраска“), който е и сценарист наравно със своя дългогодишен партньор Джим Тейлър. В ролите са Мат Деймън, Кристен Уиг, Кристоф Валц, Хонг Чау, Лора Дърн, Алек Болдуин, Джейсън Судейкис, Удо Кир, Нийл Патрик Харис и др.

Официалната премиера е 22 декември, а у нас, ако не отпадне от програмата в последния момент (защото има такава опасност), филмът би трябвало да се появи на 12 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Очаквах да е зле, а ми се стори умерено приятен. Но нищо повече де, поне за мен. А като се сетя Sideways някога как ме израдва… Любимият ми филм на Пейн е, Джиамати много силен вътре.

  2. Аз не знам кой филм на Пейн харесвам повече – „Sideways“ или „Nebraska“, но „Downsizing“ ме плаши и очаквам да е сериозен letdown… и все пак едва ли ще е „Джурасик парк III“. 😀