Майкъл Шанън
Майкъл Шанън

Paramount представиха нов трейлър на изключително обещаващия и очакван с голям интерес от нас мини-сериал „Waco” на братята Джон Ерик Доудъл и Дрю Доудъл. Минисериалът е с участието на един куп звезди, сред които Тейлър Кич, Майкъл Шанън и Джон Легуизамо, и разказва истинската история на печално известния проповедник Дейвид Кореш (Кич) и предвожданата от него секта „Клонка Давидова” (основана като реформаторско движение, възникнало в рамките на Църквата на адвентистите от седмия ден, от „нашата гордост” Виктор Хутев) и техния фатален сблъсък с правителството на САЩ.

В случай, че сте пропуснали предишните ни новини по темата и не знаете подробности за историята, припомняме, че през 1993 г. в религиозния център на „Клонка Давидова” в Уейкоу, Тексас, Дейвид Кореш и останалите членове на сектата влизат в 51-дневен въоръжен сблъсък с ATF (Бюро за контрол над алкохола, тютюна и огнестрелните оръжия), ФБР и националната гвардия на щата Тексас, което води до смъртта на 76 човека, включително Кореш, двадесет деца и четирима агенти на ATF.

Събития са записани като едно от най-големите недоразумения в историята на САЩ и до ден днешен се водят спорове чия е вината за трагедията, а новият трейлър на „Waco” загатва, че авторите са се постарали да направят един нюансиран и безпристрастен поглед към трагедията. Вижте.

https://www.youtube.com/watch?v=TyJMdoHaHyM

Тръпки ни побиват от религиозния фанатизъм. Уважаваме правото на всеки да вярва в каквото си поиска, но в определени ситуации… Няма да продължаваме, че не искаме ние самите да звучим като фанатици. По същество, трейлърът е отличен и обещанието за „нюансирания и безпристрастен поглед“ още повече затвърждава желанието ни да гледаме „Waco”.

И за финал един любопитен факт, който научихме покрай рекламата, в която чуваме кавър на „These Boots Are Made for Walkin’“. По време на обсадата ФБР пускат оригинала на  Нанси Синатра „on repeat“ ден и нощ в опит да изкарат Кореш.

Режисьор на „Waco” е Джон Ерик Доудъл („Карантина”, „Дявол”, „Както горе, така и долу”), който е съсценарист заедно с брат си Дрю Доудъл. В ролите са Тейлър Кич Майкъл Шанън, Джон Легуизамо, Андреа Райсбъроу, Рори Кълкин, Мелиса Беноист, Пол Спаркс, Шей Уигам, Джулия Гарнър и др.

Премиерата е 24 януари 2018 по The Paramount Network.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *