Жан Дюжарден
Жан Дюжарден

Отдавна не сме си говорили за Жан Дюжарден, а сега имаме прекрасна възможност да си помечтаем за нова среща с него, тъй като Люк Бесон планира нова авантюра, при това с участието на този прекрасен актьор. АВС са поръчали на режисьора, който ще дебютира в телевизията, една поредица по книгите на Джеймс Патерсън, посветени на Люк Монкриф. Очакваният сериал „The French Detective” ще бъде реализиран от Бесон чреез неговата компания EuropaCorp TV Studios.

В поредицата на Патерсън са включени три книги – „French Kiss”, „The Christmas Mystery” и „French Twist”, а ето какво гласи анотацията в Amazon:

„Красивият и чаровен парижанин Люк Монкриф е детектив, който се присъединява към екипа на полицейското управление в Ню Йорк, защото иска да избяга от миналото и за започне нещо ново в живота си, но някой има желанието още първият случай, по който работи Монкриф, да се превърне в последен… Добре дошъл в Ню Йорк!”

Абсолютно сме сигурни, че Жан Дюжарден прекрасно отговаря на всички качества, приписани на Монкриф – освен красота и чар, той притежава и талант за подобни заплетени криминални мистерии, към които се надяваме Люк Бесон да подходи с чувство за хумор. Много добро впечатление ни направи „Möbius” с участието на Дюжарден, както и двете сатирични авантюри, посветени на агент OSS 117, които доказват, че носителят на „Оскар” за „Артистът” на Азнависиус има „опит” в агентурно-криминалните завери.

Сценаристи на „The French Detective” са Бил Колидж и Адам Купър („Assassin’s Creed”) и Джонатан Колие („Bones”). Поредицата е определяна като „лека следователска драма”. Трите „К”, отговорни за сценария, ще бъдат и изпълнителни продуценти, заедно с Люк Бесон, James Patterson Entertainment, както и Леополдо Гоут и Бил Робинсън. Изпълнени сме с най-добри предчувствия (въпреки превърналия се в традиция скептицизъм към Бесон) по адрес на тази нова детективска поредица – да я правят по-скоро, че отдавна не сме имали шанса да видим Дюжарден в действие на екран!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *