Крисчън Бейл

Продължаваме да следим много внимателно новините около предстоящата премиера на „Hostiles“ на Скот Купър и след като само преди седмица от Entertainment Studios разпространиха втория трейлър на обещаващата уестърн драма, от вчера в обръщение е и новият (и засега единствен) постер на филма.

Припомняме, че историята е от 1892 година и разказва за един легендарен капитан от щатската армия (Крисчън Бейл), който след известно колебание се съгласява да придружи един умиращ главатар на чейените (Уес Стъди) и неговото семейство обратно към земите на неговото племе. Пътуването е мъчително и свръхопасно – от Ню Мексико до полята на Монтана, като междувременно бившите врагове срещат една млада вдовица (Розамунд Пайк), чието семейство е избито в равнините. Заедно те трябва да намерят сили да превъзмогнат всички трудности, включително враждебните команчи и престъпните злодеи, които неизбежно срещат по пътя…

Без да претендираме да сме носители на някаква сериозна експертиза в областта, смятаме, че дизайнът на постера, наподобяващ колаж на две от характерните портретни снимки от епохата на Дивия Запад е повече от чудесен, а носи и някакво усещане за полу-документална автентичност, в което има и немалка доза смисъл, предвид естеството на жанра. Необичайното концептуално решение централните образи да бъдат разделени по вертикала също е интересно. Едновременно успява да избяга от клишето и в същото време умело създава илюзията за огледално отражение, което и тематично сякаш кореспондира с посланията, които филмът ще се старае да провокира. Наистина прекрасна работа на дизайнерите. Вижте.

Hostiles

Завършваме с няколко думи, относно нещо, което едновременно ни изуми и ни вбеси. В предишните си новини за „Hostiles“ неведнъж сме споменавали, че филмът е бил прожектиран вече в рамките на Toronto International Film Festival още през септември, затова и съвсем логично в интернет може да бъде открито изобилие от изпреварващи премиерата оценки, които сякаш запазват традицията филмите на Купър да не постигат критическо единомислие. Тук обаче искаме да призовем по-нетърпеливите да запазят известен скептицизъм и да не бързат да се влияят от противоречивите ревюта, подкрепяйки този свой апел дори само с факта, че страхотният втори трейлър на филма беше разкритикуван от някои западни медии затова, че включвал в себе си единствено реплики на „белите“ персонажи… Не мислим, че има какво повече да се коментира.

Режисьор на „Hostiles” е Скот Купър, а в ролите ще видим Крисчън Бейл, Розамунд Пайк, Бен Фостър, Стивън Ланг, Корианка Килчър, Уес Стъди, Джеси Племънс, Адам Бийч, Рори Кокрейн и др. Оператор на филма е Масанобу Такаянаги („Spotlight”, „Out Of The Furnace”), а композитор на музиката е Макс Рихтер („The Leftovers”, „Валс с Башир”).

Премиерата е 22 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *